Ai grija ce faci pe Facebook! Daca vrei sa nu fii concediat

Joi, 12 Mai 2011, ora 12:46
1781 citiri
Ai grija ce faci pe Facebook! Daca vrei sa nu fii concediat

Odata cu explozia social media, este tot mai greu sa-ti separi viata personala de cea profesionala. Tot ceea ce postam online, chiar si privat, este posibil sa ajunga la persoanele nepotrivite. Unele informatii se pot intoarce impotriva ta sau te pot costa chiar jobul.

In functie de domeniul in care lucrezi, ar trebui sa stii ca anumite lucruri este bine sa le tii pentru tine. Daca esti profesor, nu spune pe Facebook ca iti urasti elevii si nu pune fotografii cu tine consumand cantitati industriale de alcool.

Daca ti-ai luat o zi libera pentru ca nu te simti bine, ar fi indicat sa nu ai activitate online in acea zi. Iata cateva situatii identificate de Business Insider din care utilizatorii de Facebook au iesit...someri.

O chelnerita s-a plans de bacsis

Chelnerita Ashley Johnson (22 ani) s-a plans pe Facebook de bacsisul lasat de doi clienti.

Mai mult, a precizat si numele localului in care lucreaza. A fost concediata.

Un jurat solicita ajutor pe Facebook

O britanica ce facea parte dintr-un juriu a postat pe Facebook detalii despre cazul in care era implicata.

"Nu stiu ce decizie sa iau, asa ca fac un sondaj", a scris aceasta. Femeia a fost imediat eliminata din juriu.

Si-a luat liber ca sa stea pe Facebook

O femeie din Elvetia si-a luat liber de la munca din cauza unor presupuse migrene, spunand ca trebuie sa munceasca intr-o camera intunecata acasa.

A stat acasa, dar cand sefii i-au vazut activitatea pe Fecebook, au concediat-o imediat.

Intinsi pe jos la serviciu

Cativa angajati ai Spitalului Great Western din Anglia au fost suspendati dupa ce au participat la jocul "Intinsi pe jos la munca", in care oamenii se fotografiaza intinsi cu fata in jos la serviciu.

Personalul s-a fotografit intins pe culoarele spitalului, mesele de resuscitare si chiar pe heliport.

Vin intr-o mana, bere in cealalta

O profesoara a fost nevoita sa demisioneze dupa ce a postat pe Facebook o fotografie. Una banala pentru majoritatea, dar nedemna de un cadru didactic.

In poza, femeia tinea un pahar cu vin intr-o mana si unul cu bere in cealalta, fiind foarte mandra de aceasta postura. In acest moment, se lupta pentru a-si recapata jobul.

Distrandu-se deprimata

Nathalie Blanchard traia din asigurare din 2008. Afectiunea sa era depresia.

Dar cand compania asiguratoare a intrat pe pagina acesteia de Facebook, au vazut-o relaxandu-se pe plaja, distrandu-se intr-un club de striptease si simtindu-se extraordinar de bine, in general. Si-a pierdut imediat asigurarea.

Calugarita data afara din manastire

Maica Maria Jesus Galan a fost nevoita sa paraseasca Manastirea Santo Domingo el Real din Spania pentru ca petrecea prea mult timp pe Facebook.

Colegele calugarite au spus ca activitatea acesteia pe reteaua sociala era de neinchipuit. Toate acestea dupa ce calugarita a folosit calculatorul pentru a converti in format digital arhivele manastiri si a rezolva chestiunile financiare prin internet banking.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concediat din cauza facebook, #facebook, #mesaje private, #poze facebook, #securitate facebook , #stiri Facebook