Adobe Photoshop implineste 20 de ani

Joi, 18 Februarie 2010, ora 15:28
1506 citiri
Adobe Photoshop implineste 20 de ani

Adobe Photoshop, produsul software care a redefinit creativitatea in era digitala, implineste 20 de ani, aniversarea fiind celebrata prin evenimente organizate in Statele Unite, Japonia, Asia si Europa, informeaza BusinessWire. 

In Statele Unite, Asociatia Nationala a Profesionistilor in Photoshop (NAPP) va celebra aniversarea, printr-o intrunire la Palatul Artelor din San Francisco, la care vor participa reprezentantii companiei, inclusiv creatorul Photoshop, Russell Brown, precizeaza Mediafax.

In urma cu 20 de ani, Adobe anticipa ca va vinde 500 de exemplare de Photoshop pe luna. In prezent, 90% dintre cei care au profesii creative folosesc Photoshop, de la fotografi, graficieni, oameni de publicitate, arhitecti, pana la ingineri si doctori. Festivitatile vor continua in Japonia, Asia si Europa.


In onoarea celei de-a 20-a aniversari, Adobe Germania va gazdui un maraton online de 20 de ore, alaturi de 15 specialisti locali in Photoshop, dezvaluind trucuri live pentru fanii software-ului.


Comunitatea fanilor Photoshop - cei 400.000 de fani pe pagina de Facebook a produsului - va derula mai multe activitati online, impartasind propriile istorii despre impactul produsului asupra activitatii lor.


"De 20 de ani, Photoshop a jucat mai multe roluri - a dat oamenilor creativi posibilitatea de a realiza imagini uimitoare care au influentat hotarator cultura vizuala si au transformat domeniul fotografiei. Nu este o exagerare sa spunem, ca datorita milioanelor de utilizatori creativi, Photoshop a schimbat modul in care lumea se vede pe sine", a spus Shantanu Narayen, presedinte Adobe.


Fie ca face ca efectele vizuale sa prinda viata - ca in "Avatar" - sau ajuta la salvarea de vieti, prin colaborarea cu centre de recuperare a copiilor disparuti, sau provoaca ochiul uman sa distinga intre o imagine cosmetizata si una naturala, Photoshop continua sa atraga noi utilizatori, precum si noi ambasadori ai brandului.


Povestea Adobe Photoshop a inceput in 1987, cand Thomas Knoll a dezvoltat un program de modificare a pixelilor unei fotografii, intitulat Disney.


Dupa ce a inceput sa colaboreze cu fratele sau, John Knoll, cei doi au inceput sa adauge instrumente care permiteau procesarea imaginilor digitale.


Programul a atras atentia liderilor industriei software si in 1988 Adobe a luat decizia de a licentia software-ul, numindu-l Photoshop.

 

#Adobe Photoshop, # aniversare, # modificari, # fotografie , #stiri Facebook