10 sfaturi pentru a deveni preferatul sefului tau

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 23:07
2145 citiri
10 sfaturi pentru a deveni preferatul sefului tau

Nu-i asa ca te intrebi mereu ce gandeste seful tau despre tine de cand va intalniti dimineata in lift pana la ora plecarii?

Cum tie ti-ar fi foarte greu sa afli acest lucru direct de la el, Woman's Day a intrebat o serie de angajatori care sunt lucrurile care il fac pe un angajat nepretuit, dar si care sunt acelea care il fac sa piarda teren la serciviu.

Asa ca daca de mult timp visezi la o promovare, ar fi bine sa incerci sa urmezi aceste sfaturi.

Conteaza si ce faci in afara orelor la birou

Seful tau nu iti urmareste fiecare miscare, dar cu siguranta in era Internetului va avea acces la contul tau de Facebook. Asa ca ai grija sa nu postezi prea multe informatii despre ce nebunii ai facut in timpul weekend-ului sau ce ticalos crezi tu ca este un coleg de la firma, altfel integritatea ta profesionala s-ar putea sa aiba de suferit.

Uneori, atitudinea conteaza mai mult decat simpla indeplinire a sarcinilor

Degeaba ai tu totul gata la zi si esti un profesionist desavarsit daca nu stii cum sa comunici cu seful si cu colegii tai. La munca nu trebuie sa existe o atmosfera tensionata si niciunui angajator nu-i va placea ca un membru din echipa lui sa fie total antisocial, nepoliticos si neprietenos.

Fa-te auzit

Nu-ti fie frica sa spui ce iti doresti. Un sef de calitate isi va dori angajati sinceri si cu initiativa, spune Patty Briguglio, sefa la departamentul Relatii publice la o firma in Raleigh, California.

"Imi plac angajatii carora nu le este frica sa-si arate personalitatea", afirma aceasta. De asemenea, spune-i sefului tau de ce ai nevoie pentru a face treaba buna, fie ca este vorba de bani, un curs de specializare sau mai mult timp.

Ia-te dupa conducator

Inca nu stii daca seful tau prefera sa comunice prin telefon sau mail? Cel mai simplu este sa intrebi. De asemenea intreaba ce trebuie sa faci tu din proprie initiativa si in ce este bine sa te consulti cu el.

Comunicarea este cheia succesului, iar seful tau va fi multumit ca esti interesat ca treaba sa mearga cat mai bine. Fii atent la personalitatea lui si muleaza-te pe cerinte.

Fa-i cunoscute realizarile tale

Seful tau nu te poate urmari in fiecare zi pentru a vedea fiecare beneficiu pe care l-ai adus firmei, asa ca ai grija sa faci tu singur remarcate realizarile tale. Ii poti trimite in fiecare luna o lista cu proiectele ce au fost considerate un succes, sau poti face asta la bilantul de la sfarsit de an, dar ai grija la acest lucru, pentru ca....

Sefii urasc interminabilele liste cu realizari

Pe cat iti este tie de urat sa intocmesti raportul cu bilantul din timpul anului, pe atat de greu ii este si angajatorului sa stea sa o citeasca. De aceea este cel mai bine sa i-l prezinti la sfarsitul fiecarei luni, cand amandurora va va fi mai simplu sa va amintiti despre ce afacere era vorba.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#sfaturi, #job, #sef, #manager, #angajat, #promovare , #stiri Facebook