Facebook a realizat profit de 1,3 mld. dolari in 2012

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 13:52
1581 citiri
Facebook a realizat profit de 1,3 mld. dolari in 2012

Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de doalri, in urcare cu 13% fata de nivelul din 2011, in timp ce veniturile au crescut cu 37%, la 5 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri seara de cea mai mare retea de socializare online.

In 2011, Facebook a inregistrat un profit de 1,16 miliarde de dolari, la venituri de 3,7 miliarde dolari.

Profitul companiei a urcat cu 18% in trimestrul al patrulea, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului au depasit estimarile analistilor de pe Wall Street, insa investitorii au acordat mai multa atentie evolutiei bazei de utilizatori a serivicilor mobile ale companiei, care a incetinit fata de trimestrul al treilea, potrivit CNN Money.

Actiunile Facebook au scazut cu pana la 10% in sedinta de tranzactii electronice de miercuri seara de la New York, dar au recuperat ulterior o buna parte din pierderi, afisand in final un declin de 4%.

Numarul utilizaorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% in perioada analizata, la 680 milioane, dupa un avans de 61% in trimestrul al treilea.

Capacitatea de a atrage venituri si a realiza profit pe fondul tranzitiei tot mai evidente a utilizatorilor catre platforme mobile a fost principalul motiv de ingrijorare pentru investitori in vara anului trecut, provocand scaderi puternice ale actiunilor dupa listarea companiei la bursa, in luna mai.

Situatia s-a schimbat in luna august, odata cu lansarea unei noi aplicatii Facebook pentru platformele mobile, care afiseaza spoturi publicitare utilizatorilor care acceseaza reteaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook profit, #venituri Faceboook , #Rezultate financiare