Facebook primeste primul rating de cumparare: 44 dolari pe actiune

Duminica, 06 Mai 2012, ora 11:27
2110 citiri
Facebook primeste primul rating de cumparare: 44 dolari pe actiune

Facebook a primit o recomandare de cumparare din partea Wedbush Securities la un pret de 44 de dolari pe actiune. Este prima recomandare dupa ce Facebook si-a evaluat actiunile la un pret cuprins intre 28 si 35 de dolari pentru oferta publica initiala.

Facebook, care detine cea mai populara retea sociala din lume, ar trebuie sa beneficieze de numarul sau mare de utilizatori prin atragerea clientilor de publicitate, a declarat Michael Pachter, analist in cadrul Wedbush, cu sediul in Los Angeles, potrivit Bloomberg.

Publicitatea pe telefonul mobil ar putea juca un rol important in cresterea publicitatii pe Facebook, a spus Pachter.

Ratingul dat de catre Wedbush este neobisnuit, pentru ca a fost facut inainte de listarea publica initiala. Notarea ar putea convinge potentialii investitori sa-si indrepte privirile spre Facebook, care s-a autoevaluat la aproximativ 96 de miliarde de dolari.

Facebook va incepe saptamana viitoare seria de intalniri cu investitorii, ca pare a unui tur, in care compania isi va prezenta planurile de afaceri si sursele de venituri.

"Zona mobila este o factor cheie de crestere pentru Facebook", a spus Sheryl Sandberg, chief operating office in cadrul Facebook, in cadrul unui videoclip prezentat in data de 3 mai in fata investitorilor.

Facebook isi genereaza majoritatea veniturilor din publicitatea online, care atinge peste 900 de milioane de utilizatori. Anul acesta compania a inceput sa vanda mesaje de marketing personalizate pentru dispozitivele mobile, ca parte a strategiei de consolidare a acestui business in fata unor competitori precum Twitter sau Google.

Compania intentioneaza sa vanda 337,4 milioane de actiuni in cadrul ofertei publice initiale. Listarea ar putea aduce companiei Facebook o suma de 11,8 miliarde de dolari, un record de listare pentru o companie de Internet.

#listare Facebook pret actiuni, #Facebook IPO pret actiuni, #castig actiuni listare Facebook , #Profit