Zuckerberg a discutat cu Medvedev despre perspectivele Facebook in Rusia

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 17:21
1889 citiri
Zuckerberg a discutat cu Medvedev despre perspectivele Facebook in Rusia

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, s-a intalnit luni, la Moscova, cu premierul rus Dmitri Medvdev, iubitor al noilor tehnologii, pentru a discuta despre perspectivele companiei in Rusia, unde piata este monopolizata de societati locale.

Cei doi s-au intalnit la Gorki, la resedinta premierului dintr-o suburbie a Moscovei, ocazie cu care Mark Zuckerberg, imbracat la costum si cu cravata, i-a oferit lui Medvedev un tricou cu adresa propriei sale pagini de Facebook.

Premierului rus ii place sa-si afiseze simpatia pentru noile tehnologii si vrea sa se prezinte ca unul din principalii promotori ai diversificarii Rusiei spre o economie mai inovatoare.

Medvedev poate fi des vazut cu un iPad in timpul sedintelor de guvern. Contul sau pe Twitter este urmarit de 1,5 milioane de utilizatori. El mai detine conturi pe Facebook si Vkontakte, precum si un blog pe Live Journal.

Premierul a precizat in cadrul conversatiei cu Zuckerberg, a carei transcriere se afla pe site-ul guvernului, ca Facebook are 10 milioane de utilizatori in Rusia, dar a subliniat ca tara sa are propriile retele sociale, Vkontakte si Odnoklassniki.

Zuckerberg, care se afla la prima sa vizita in Rusia, a salutat la randul sau abilitatile rusilor in materie de programare.

El a explicat ca a venit in Rusia deoarece aceasta tara are "formidabili programatori de aplicatii de retele sociale, minunati programatori si nu doar ai Facebook", conform declaratiilor traduse in rusa.

Creatorul Facebook a explicat ca o "platforma globala" este in curs de realizare si ca si-ar dori sa intalneasca reprezentanti ai companiilor ruse care elaboreaza produse si aplicatii ce pot fi folosite pe aceasta platforma.

"Voi incerca sa ii inspir pentru a crea noi produse, aplicatii, care sunt sigur ca vor placea utilizatorilor rusi", a spus el.

In contextul in care acest sector al internetului este in plin avant in Rusia, piata este monopolizata de companii si aplicatii locale.

Reteaua sociala Vkontakte, fondata de Pavel Durov, supranumit "Zuckerberg al Rusiei", devanseaza fara probleme Facebook.

Duminica, tanarul presedinte director general de 28 de ani al Facebook a vizitat capitala rusa, fotografiindu-se ca un simplu turist in Piata Rosie si in fata unui McDonald's.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Facebook Medvedev, #vizita Zuckerberg Rusia, #perspective Facebook Rusia , #Management