Vesti bune pentru dezvoltatorii de jocuri: Facebook si Zynga au renuntat la contract

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 11:55
2229 citiri
Vesti bune pentru dezvoltatorii de jocuri: Facebook si Zynga au renuntat la contract

Facebook si Zynga au modificat termenii unui contract exclusivist de colaborare, astfel ca si alti dezvoltatori de jocuri vor avea un acces mai usor la utilizatorii celei mai mari retele de socializare din lume.

Noii termeni ai contractului usureaza inregistrarea, platile si conditiile de publicitate pentru Zynga, care obtine majoritatea veniturilor prin vanzarea de bunuri virtuale in jocurile accesate de utilizatorii Facebook, transmite Bloomberg.

Acordul ofera Zynga posibilitatea sa foloseasca si alte site-uri, inclusiv portalul propriu, dar elimina statutul special detinut pe Facebook din 2010, cand sefii celor doua companii au incheiat un acord pe cinci ani.

Utilizatorii Zynga vor putea face platile si prin alte mijloace decat prin Facebook Payments, iar compania poate opta sa nu posteze publicitatea Facebook. In plus, Facebook va putea sa dezvolte jocuri proprii.

Noul acord permite astfel altor dezvoltatori de jocuri posibilitatea de a atrage utilizatori ai retelei sociale, a declarat Will Harbin, director general al producatorului de jocuri Kixeye.

"Facebook tinde sa trateze in mod egal toti dezvoltatorii. Fac tot posibilul sa fie o platforma corecta si deschisa. Nu vor sa murdareasca apele, sa faca favoritisme", a aratat Harbin.

#Facebook Zynga, #contract Facebook Zynga, #producator jocuri online , #Management