Mail.ru devine actionar majoritar al retelei de socializare rusesti VK

Marti, 18 Martie 2014, ora 14:31
1849 citiri
Mail.ru devine actionar majoritar al retelei de socializare rusesti VK

Grupul de internet Mail.ru a devenit actionarul majoritar al "Facebook-ului rusesc", VKontakte (VK), dupa ce a preluat 12% din actiuni.

VKontakte (VK) este intr-o situatie complicata din cauza unui conflict intre proprietarii sai.

Portalul online controlat de miliardarul Alisher Usmanov poseda de acum 52% din capitalul VK, dupa ce a cumparat Bullion Development, compania care detinea aceasta participatie, se precizeaza intr-un comunicat emis de Mail.ru, informeaza AFP, conform Mediafax.

Suma cu care a fost incheiata tranzactia nu a fost data publicitatii

Bullion Development era detinuta de Ivan Tavrin, directorul general al operatorului de telefonie mobila MegaFon, companie controlata tot de Usmanov.

Aceasta achizitie formalizeaza controlul detinut de miliardarul rus asupra VK in momentul in care reteaua traverseaza o perioada agitata de un conflict intre tanarul ei patron Pavel Durov, sustinut de Mail.ru, si fondul de investitii United Capital Partners (UCP), care detine 48% din capital.

UCP il acuza pe Durov ca a folosit resursele VK pentru a crea, anul trecut, aplicatia de mesagerie instantanee Telegram, independenta de reteaua de socializare, care a avut mare succes.

Fondul ameninta ca va depune plangere pentru a solutiona acest conflict

La sfarsitul lunii februarie, fondul a amenintat ca va depune plangere in justitie pentru a solutiona acest conflict.

Comparat uneori cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Pavel Durov, in varsta de 29 de ani, a creat reteaua - care a depasit in fosta URSS concurentul american -, dupa ce a absolvit Universitatea Sankt Petersburg in 2006.

Pavel Durov a renuntat in ianuarie la capitalul detinut in companie, vanzandu-si partea sa de 12% lui Ivan Tavrin, CEO al operatorului de telefonie mobila MegaFon, dar pastrandu-si totusi functia de director general. In urma acestei tranzactii, Pavel Durov ar fi obtinut, potrivit cotidianului rusesc Vedemosti, peste 400 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vcontacte actionar, #rusia internet, #preluare portal , #Management