In parteneriat cu "dusmanul". Dezvoltatorii chinezi lucreaza pentru Facebook

Marti, 06 Martie 2012, ora 12:19
2134 citiri
In parteneriat cu "dusmanul". Dezvoltatorii chinezi lucreaza pentru Facebook

Dezvoltatorii de aplicatii din China reprezinta cea mai mare parte din partenerii Facebook, a anuntat compania care se pregateste de lansarea celui mai mare IPO din istoria companiilor de IT.

In mod ironic, din moment ce reteaua sociala a fost restrictionata in China inca din 2009, aproximativ 20% dintre programatorii ce dezvolta aplicatii pentru Facebook, provin din statul asiatic, a declarat un inginer al companiei intr-un interviu oferit unui ziar din Hong Kong, scrie Bloomberg .

In timp ce Facebook castiga din popularitatea aplicatiilor ce-si au originile in China, dezvoltatorii de aplicatii din zona se folosesc de Facebook pentru a putea ajunge la utilizatorii din afara statului asiatic.

"Programatorii din China sunt foarte importanti pentru noi", a declarat David Lim, inginer Facebook. Printre companiile care dezvolta aplicatii pentru reteaua de socializare se numara Rekoo.com, cunoscut creator de jocuri, cu sediul in Beijing.

Companiile din China isi fac reclama pe Facebook

Operatorul celei mai mari retele de socializare din lume a infiintat un birou in Hong Kong, in ideea de a incheia contracte cu companii care doresc sa isi faca reclame peste granitele tarii.

Facebook a anuntat ca a introdus reclame si pe varianta mobila a site-ului sau, unde au fost inregistrati 425 milioane de utilizatori doar in ultima luna. Compania a gasit astfel o noua sursa de venit pe masura ce cererea de spatiu de reclame pe site-ul sau destinat utilizatorilor de PC a inregistrat o crestere considerabila in 2011. Vanzarile Facebook s-au majorat cu 88% anul trecut.

Restrictiile guvernului chinez asupra accesului la anumite zone de continut pe internet, precum jocuri de noroc si alte materiale ce nu au fost considerate acceptabile de Partidul Comunist, s-au extins catre site-uri precum Facebook si YouTube.

De la interzicerea site-ului in China in 2009, Facebook a incercat sa convinga autoritatile sa deschida din nou portile unei noi colaborari. Patrunderea in tara cu cel mai mare numar de internauti din lume este o ambitie serioasa pentru gigantul Facebook, mai ales in contextul listarii sale la bursa, insa sansele de induplecare ale autoritatilor chineze sunt slabe.

In ideea ca ar putea reintra pe piata, Facebook ar trebui sa se pregateasca pentru o concurenta intensa, pentru amestec politic, dar si pentru un succes comercial slab, concurenta fiind acerba intre site-urile de socialziare din zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook china, #dezvoltatori aplicatii Facebook, #aplicatii facebook, #reclame afaceri China Facebook , #Management