Hackerul care a atacat Facebook, condamnat la inchisoare

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 18:00
2023 citiri
Hackerul care a atacat Facebook, condamnat la inchisoare

Studentul care a "spart" codurile Facebook si a generat teama unui spionaj la nivel industrial a fost condamnat la opt luni de inchisoare, in urma unei investigatii de 126.000 de lire sterline desfasurata de Facebook.

Glenn MAngham, in varsta de doar 26 de ani, a realizat un atac planificat asupra retelei de socializare, iar interventia lui a fost atat de complexa incat a pus in pericol siguranta intregului site, se arata in concluzia tribunalului responsabil cu judecata cazului.

Atacul cibernetic a fost descris de procurori drept "cel mai grav si mai extins incident de atac cibernetic asupra unei retele sociale" adus pana acum in fata unui tribunal din Marea Britanie, scrie The Independent.

Cu toate acestea, judecatorul a recunoscut ca studentul nu a intentionat in niciun moment sa transmita informatiile accesate cuiva sau sa castige bani din aceata actiune.

In momentul pronuntarii sentintei, judecatorul i-a atras atentia studentului ca atat el, cat si alti tineri tentati sa se poarte in acest mod trebuie sa inteleaga cat de serioasa este aceasta problema. "Ati accesat informatiile de baza din sistemul unei companii internationale de talie foarte mare", a spus judecatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hacker facebook, #hacker condamnat inchisoare, #atac cibernetic Facebook , #Management