Ai grija ce postezi pe Facebook! Poti fi dat afara de la job

Duminica, 18 Martie 2012, ora 19:45
2514 citiri
Ai grija ce postezi pe Facebook! Poti fi dat afara de la job

Persoanele care posteaza pe Facebook imagini din timpul noptilor pierdute sau se plang pe Twitter despre locul de munca isi risca postul.

Conform unui raport britanic, unul din cinci sefi a respins un candidat pentru un loc de munca din cauza postarilor acestuia pe site-urile de socializare, scrie dailymail.co.uk.

Studiul a relevat ca aproape 40% dintre companii se uita pe conturile pe care potentialii angajati le au pe platformele sociale.

"Omul secolului XXI invata ca fiecare actiune lasa o urma digitala incredibila. In urmatorii ani, multi dintre noi vom fi raspunzatori pentru datele pe care le facem publice in prezent pe site-urile de socializare.

Faptul ca unul din cinci candidati este descalificat de la un interviu din cauza continutului mesajelor sale este un avertisment pentru cei care isi cauta un loc de munca si un indicator real al lumii in care traim " a declarat Mads Christensen, director in cadrul companiei care a realizat studiul.

Exista si numeroase situatii in care oamenii au fost concediati din cauza mesajelor postate pe retelele sociale. O profesoara din Georgia a fost obligata sa demisioneze dupa ce conducerea scolii a vazut pe Facebook imagini cu ea in timp ce consuma alcool.

Asistenta unui specialist in resurse umane a fost concediata la trei saptamani dupa angajare deoarece a scris pe Facebook ca seful ei are salariul mai mare. Un politist al unei inchisori a fost concediat dupa ce a adaugat in lista de prieteni pe Facebook mai multi fosti detinuti, iar 13 angajati ai companiei aeriene Virgin Atlantic au fost dati afara dupa ce au pretins ca la bordul avioanelor sunt gandaci.

Studiul arata si nivelul de popularitate pe care retelele sociale il au in cadrul companiilor de tehnologie. Pe primul loc in top se afla LinkedIn, cu 74%, urmat de Twitter (67%), Facebook (64%) si YouTube (56%).

La studiu au participat 318 companii, 80% dintre acestea fiind din tari europene, iar aproximativ 11% din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#postari Facebook loc munca, #povesti loc munca retele sociale, #concedieri postari retele sociale , #Joburi