Peter Thiel, unul dintre primii investitori Facebook, a vandut majoritatea actiunilor

Marti, 21 August 2012, ora 12:22
2183 citiri
Peter Thiel, unul dintre primii investitori Facebook, a vandut majoritatea actiunilor

Peter Thiel, cofondator PayPal si director in cadrul Facebook, si-a vandut majoritatea actiunilor detinute la reteaua de socializare, in valoare de peste un miliard de dolari, potrivit Comisiei pentru Titluri de Valoare din Statele Unite ale Americii.

Peter Thiel a vandut 20,1 milioane de actiuni pe 16 si 17 august, obtinand astfel 395,8 milioane de dolari. In plus, investitorul a mai vandut actiuni in valoare de 640,1 milioane de dolari in momentul listarii companiei. Investitia initiala in compania Facebook a fost de 500 mii de euro, in 2004, potrivit Bloomberg.

Peter Thiel este unul dintre oamenii care au avut cel mai mult de castigat de pe urma succesului retelei de socializare, fiind si unul dintre primii investitorii care au avut incredere in Mark Zuckerberg.

Actiunile Facebook au crescut luni cu peste 2%, dupa ce Capstone Investments a revizuit ratingul acestora de la pastreaza la cumpara si a imbunatatit tinta de pret, anticipand potentialul dezvoltarii operatiunilor de baza ale companiei.

Actiunile Facebook, in crestere dupa revizuirea ratingului

Actiunile Facebook s-au apreciat luni cu 5% si au inchis la 20,01 dolari.

Actiunile retelei de socializare Facebook au coborat joi la o noua valoare record, sub pragul de 20 de dolari, titlurile Facebook pierzand aproape 50% din valoarea de la listarea publica initiata care a avut loc in luna mai.

Actiunile Facebook au pierdut jumatate din valoare in trei luni

Facebook a inregistrat venituri de 1,184 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui an in crestere cu 32%, fata de 895 de milioane de dolari, suma obtinuta in trimestrul doi al anului precedent. Compania a inregistrat in T2 o pierdere neta de 157 milioane de dolari, adica 8 centi pe actiune.

Facebook si-a oprit motoarele: A pierdut 157 milioane de dolari in T2

#Peter Thiel actiuni Facebook, #vanzare actiuni Facebook, #investitor Facebook Peter Thiel, #cotatie actiuni Facebook, #evolutie actiuni Facebook , #Investitii