Listarea Facebook nu este foarte atractiva pentru investitorii institutionali

Vineri, 11 Mai 2012, ora 14:15
1610 citiri
Listarea Facebook nu este foarte atractiva pentru investitorii institutionali

Listarea publica oficiala a companiei (IPO) Facebook a generat pana un prezent un interes mai mic din partea investitorilor institutionali, decat se estimase pana acum, din cauza perspectivelor de crestere ale companiei.

Unii investitori si-au exprimat reticenta in ceea ce priveste listarea companiei, dupa ce Facebook a declarat miercuri, ca la capitolul publicitate, cresterea nu a tinut pasul cu cea numarului de utilizatori, care doresc din ce in ce mai mult sa nu fie targetati. Facebook a mai declarat ca vanzarile s-ar putea sa nu atinga nivelul estimat initial.

Listarea publica oficiala (IPO) a companiei va avea loc pe 17 mai, sefii de la Facebook avand doar o singura saptamana la dispozitie sa spulbere indoielile investitorilor in ceea ce priveste viitorul companiei, scrie Bloomberg.

In cadrul unui sondaj Bloomberg, 79% dintre cei 1.253 de analisti, investitori si comercianti care au raspuns chestionarului, cred ca Facebook nu merita evaluata la 96 miliarde de dolari.

"Asteptarile in ceea ce priveste reteaua de socializare sunt mult prea optimiste", a declarat Mitsuo Shimizu, analist de piata la Iwai Cosmo Securities Co.

Lipsa de interes din partea investitorilor ar putea obliga Facebook sa se bazeze mai mult pe investitorii de retail, segment unde cererea ramane puternica. Cu toate acestea, nu sunt vesti bune, deoarece investitorii institutionali au tendinta de a pastra actiunile mai mult decat cei de retail, reducand volatilitatea actiunilor.

Seful de la Facebook, Mark Zuckerberg, planuieste sa stranga 11,8 miliarde de dolari in urma celei mai mari listari din istoria companiilor IT.

Compania cu sediul in Menlo Park, California, doreste sa obtina o valoare de viata de 96 miliarde de dolari si ofera 337,4 milioane de actiuni, la preturi care variaza intre 28 si 35 de dolari. Actiunile vor fi listate pe Bursa de Valori Nasdaq, cu simbolul FB.

#listare facebook, #investitori listare Facebook, #investitori institutionali Facebook , #Investitii