Facebook se pregateste de o mare achizitie

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:43
1681 citiri
Facebook se pregateste de o mare achizitie

Dupa ce a achizitionat Instagram, pentru care a platit peste 730 de milioane de dolari, Facebook se pregateste sa cumpere una dintre cele mai populare aplicatii pentru telefonul mobil.

Facebook ar putea achizitiona Whatsapp, o aplicatie pe care utilizatorii o folosesc pentru comunicare multimediapotrivit TechCrunch.

Termenii intelegerii inca nu au fost dezvaluiti.

Aceasta achizitie ar intari Facebook in segementul consumatorilor mobili. Mark Zuckerberg spune ca numarul acestora a depasit un miliard.

Potrivit sefului Facebook, in prezent exista peste cinci miliarde de utilizatori de telefoane mobile.

Whatsapp are utilizatori din peste 100 de tari, la nivelul a peste 750 de retele de telefonie mobila, care folosesc sisteme de operare precum iOS, Android, BlackBerry, Symbian sau Windows Phone.

La sfarsitul lunii octombrie 2011, ultima oara cand Whatsapp a anuntat statistici despre utilizatorii sai, existau peste un miliard de mesaje pe zi.

Spre deosebire de Facebook, Whatsapp este o aplicatie platita. Ocupa pozitia a doua in App Store, magazinul online al Apple, unde sew vinde pentru 0,99 dolari.

In magazinul Google Play este gratuita in primul an, ulterior fiind disponibila pentru 0,99 dolari. Google indica faptul ca aplicatia are intre 100 de milioane si 500 de milioane de instalari pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitie Facebook Whatsapp, #investitii Facebook , #Investitii