Facebook ar putea achizitiona Face.com

Luni, 28 Mai 2012, ora 20:01
1928 citiri
Facebook ar putea achizitiona Face.com

Facebook intentioneaza sa achizitioneze Face.com, o companie din Tel Aviv care a dezvoltat o platforma pentru recunoasterea faciala in fotografii descarcate prin Internet si aplicatiile mobile, anunta publicatia israeliana Calcatist.

Blogul Newsgeek anunta ca valoarea tranzactiei s-ar putea cifra intre 80 si 100 milioane de dolari, potrivit < href="http://thenextweb.com/facebook/2012/05/28/facebook-rumored-to-buy-facial-recognition-tech-startup-face-com-for-up-to-100-million/" target="_blank">The Next Web.

Nu a fost prezentata nici o informatie oficiala despre aceasta tranzactie, insa The Next Web anunta ca Facebook si Face.com au negociat de mai multe ori pe parcursul anilor. Face.com a respins ofertele initiale din cauza pretului scazut oferit de Facebook.

Fondata in 2007, Face.com ofera un software pentru o recunoastere faciala precisa care ar putea ajuta utilizatorii Facebook sa identitice persoanele din fotografii mai repede. Face.com a realizat aplicatia Photo Tagger pentru Facebook, prin intermediul careia pot fi scanate albumele foto, iar recent a lansat o aplicatie pentru recunoasterea faciala pentru iOS numita KLIK.

Facebook a anuntat ca vrea sa lanseze anul viitor un smartphone. Facebook a creat un grup special pentru acest proiect, care se numeste "Buffy" si este format din multi ingineri si softisti care au lucrat pentru Apple iPhone, conform New York Times.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Facebook achizitie Face com, #Facebook software recunoastere faciala , #Investitii