Facebook a ocupat jumatate din harta lumii online: Cum ne tine agatati de platforma

Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:35
4410 citiri
Facebook a ocupat jumatate din harta lumii online: Cum ne tine agatati de platforma
Foto: Pixabay

Cel putin odata pe luna, unul din doi utilizatori de internet isi verifica contul de Facebook. Reteaua inregistreaza un numar de 1,49 de miliarde de utilizatori, in crestere cu 13% fata de anul trecut.

Aceasta inseamna ca aproape jumatate din cele 3 miliarde de persoane care au acces la internet sunt utilizatori ai retelei de socializare. 65% dintre ei folosesc serviciile Facebook zilnic, anunta reporterii BBC.

O nebunie globala

Reprezentantii companiei sustin ca utilizatorii din Statele Unite petrec, in medie, un minut din cinci pentru a-si actualiza sau verifica contul de Facebook de pe dispozitive mobile.

Dependenta de serviciile retelei de socializare se traduce si intr-un profit mai mare incasat de compania lui Zuckerberg. Facebook a raportat o crestere a veniturilor de 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la suma de 4,04 miliarde dolari.

Trei sferturi in profit au venit din publicitatea distribuita pe dispozitivele mobile.

"Tin oamenii agatati de serviciile platformei. Dar, in timp ce supravegheaza castigurile pe teren scurt, nu uita sa se concentreze si pe planurile de lunga durata", observa Erna Alfred Liousas, analist in cadrul companiei Forrester.

Zuckerberg a descris al doilea trimestru al acestui an ca fiind unul cu rezultate solide pentru activitatea companiei.

Cheltuieli mari

Cu toate acestea, pretul actiunilor companiei a coborat cu 3 procente in orele care au urmat prezentarii rezultatelor financiare.

Nu este neaparat o reactie irationala a pietei. Actiunile Facebook au avut o crestere de 24 de procente in cursul acestui an, evoluand mult peste indicele Nasdaq care s-a ridicat cu doar 7,9% in aceeasi perioada.

In schimb, evolutia promitatoare a companiei a generat si asteptari mari din partea actionarilor. In ciuda profitului inregistrat in cursul acestui an, Zuckerberg si directorii sai au preferat sa directioneze o mare parte din venituri in investitii majore.

Nivelul cheltuielilor inregistrat de Facebook in ultimul trimestru a crescut cu 82%, atingand o valoare totala de 2,8 miliarde de dolari. Astfel, veniturile nete au scazut cu 9,1%, pana la valoarea de 719 milioane de dolari, aducand un profit de 25 de centi/actiune.

Pariu pe realitatea virtuala

Mark Zuckenberg anuntase inca din aprilie ca se asteapta la o crestere a cheltuielilor cu 65% in aceasta perioada.

Aceasta si ca urmare a investitiilor facute in realizarea centrului de date din Texas, menit sa ofere o siguranta in plus in cazul unei prabusiri a retelei, dar si a modificarilor survenite in aplicatiile WhatsApp si Instagram si in serviciile video oferite de Facebook.

Marele pariu al lui Zuckerberg este reprezentat de o inventie cu care compania sa ar putea sa dea lovitura in urmatorii ani: ochelarii pentru Realitate Vituala Oculus Rift 3D.

Anul trecut, Facebook a alocat 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectului Oculus. Zuckerberg este convins ca acesta este pasul spre viitor, dupa cum relateaza revista Quarz.

"Suntem intr-o perioada dominata de aspectul vizual si axata pe fotografii. Urmatorul pas logic ar fi dezvoltarea segmentului video, dar cu siguranta acesta nu va fi un capat de drum.

Se va gasi un mod mult mai fructuos de a impartasi idei si trairi ale utilizatorilor, iar eu cred ca acesta va fi continutul 3D al realitatii virtuale", a explicat Zuckenberg.

Ochelarii Oculus vor fi lansati pe piata in prima parte a anului viitor, dar Zuckerberg a anuntat ca acestia vor fi axati pe platforma de gaming si video pentru inceput.

Pana cand Realitatea Virtuala va domina piata, Zuckerberg estimeaza ca vor mai trece maxim 12 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#utilizatori facebook, #realitate virtuala, #profit Facebook, #investitii Facebook , #Investitii