Curajul sefului Facebook: A negociat de unul singur achizitia Instagram

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 18:43
2023 citiri
Curajul sefului Facebook: A negociat de unul singur achizitia Instagram

Consiliul de administratie al Facebook a fost tinut in intuneric in timpul negocierilor pentru achizitia Instagram (de un miliarde de dolari), potrivit unui reportaj Wall Street Journal, care scrie ca Mark Zuckerberg, fondatorul retelei sociale, a condus negocierile de unul singur in doar trei zile.

Zuckerberg, despre care se spune ca a "negociat in mare parte de unul singur", a spus consiliului de administratie despre intentia sa, de a cumpara populara aplicatie foto, in data de 8 aprilie, cu trei zile inaintea deschiderii negocierilor cu fondatorul Instagram, Kevin Systrom, potrivit The Verge.

O sursa apropiata consiliului de administratie Facebook a declarat pentru WSJ ca Zuckerberg a informat consiliul cu privire la achizitia Instagram, nu s-a consultat cu el. Totusi, consiliul a votat incheierea achizitiei.

Zuckerberg nu a inchis totusi total comunicarea. Sheryl Sandberg, COO Facebook, stia despre intentiile directorului executiv.

Seful Instagram a cerut initial doua miliarde

S-a spus ca Systrom a cerut initial doua miliarde de dolari pentru Instagram, iar dupa mai multe intalniri cu Zuckerberg, la resedinta sa de sapte milioane de dolari din Palo Alto, s-a ajuns la pretul final, de un miliard de dolari.

In piata au existat informatii ca si Twitter a fost interesata de achizitia Instagram.

Aplicatia mobila Instagram l-a convins pe Zuckerberg in momentul in care a depasit cinci milioane de descarcari pe platforma Android, in doar sase zile de la lansare si a ajuns in topul preferintelor utilizatorilor iOS. Cu toate acestea, Instagram nu are un model de business si nu genereaza venituri.

Momentul publicarii reportajului Wall Street Journal, care contine numeroase detalii, furnizate de catre oameni din interior si de catre surse anonime, sugereaza ca echipa de management a Facebook este ingrijorata de modul in care Zuckerberg a tratat afacerea Instagram.

Mai sunt cateva saptamani pana la listarea Facebook la bursa, iar achizitia Instagram ar putea fi ultima mutare pe care Zuckerbert a putut s-o faca de unul singur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Zuckerberg negociere Instagram, #Facebook achizitie Instagram, #facebook listare, #mark zuckerberg planuri , #Investitii