Ce noutati ar putea aduce Facebook la Instagram

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:58
2518 citiri
Ce noutati ar putea aduce Facebook la Instagram

Achizitia Instagram de catre Facebook nu inseamna neaparat ca aplicatia va fi "distrusa" asa cum sunt de parere multi utilizatori care au anuntat ca renunta la conturi odata cu aflarea vestii despre tranzactia de 1 miliard de dolari.

Fondatorul Instagram Kevin Systrom si Mark Zuckerberg si-au asigurat utilizatorii ca aplicatia Instagram, asa cum s-au obisnuit cu ea, nu va disparea. Urmatoarea intrebare de pe buzele tuturor este "ce se va schimba?".

"E important sa spunem ca Instagram nu dispare nicaieri. O sa continuam sa aducem imbunatatiri si sa cautam noi cai pentru a crea o experienta mai placuta utilizatorilor. O sa aveti in continuare aceiasi prieteni pe care ii "urmariti" si care va "urmaresc" pe voi. Veti putea in continuare sa puneti pozele pe alte retele de socializare, la fel cum o sa puteti beneficia si de alte trasaturi care fac ca aplicatia sa fie amuzanta si unica", a declarat Systrom intr-un mesaj oficial, citat de TechCrunch.

Iata cateva dintre posibilele modificari ale aplicatiei odata cu preluarea realizata de Facebook.

Filtrarea pozelor de pe Facebook

Anul trecut, o serie de documente obtinute de TechCrunch aratau ca Facebook lucreaza la un competitor pentru Instagram - o aplicatie de sine statatoare in care puteai sa filtrezi, sa publici si sa vezi fotografii. Instagram este in acest moment o astfel de aplicatie, dar o parte din trasaturile sale ar putea fi adaugate interfetei Facebook.

Aplicatia Facebook pentru iPhone sau Android ar putea sa includa in curand posibilitatea de adaugare a unor filtre tipice Instagram sau de autocorectare a luminozitatii si saturatiei inainte de publicarea unor poze. Aceleasi trasaturi ar putea fi adaugate si pe site-ul Facebook.

Importare de poze

Singurul mod in care poti sa urci poze din Instagram in Facebook e una cate una. O noua optiune in aplicatie sau in interfata Facebook ar putea permite incarcarea tuturor pozelor de pe contul Instagram in albumele Facebook. O alta varianta ar fi ca Instagram sa ofere posibilitatea editarii, filtrarii si publicarii de poze de pe Facebook.

Inregistrare din Facebook in Instagram

Daca Instagram ar fi integrat in platforma Facebook, ar fi o parola mai putin de tinut minte si ar putea grabi procesul de inregistrare a noilor utilizatori. Instagram probabil ca isi va pastra sistemul de login ca optiune, dar asta doar pentru facilita identificarea prietenilor de pe Facebook si publicarea fotografiilor pe reteaua de socializare.

Folosirea locatiilor din baza de date Facebook

Instagram se bazeaza pe baza de date a Foursquare pentru identificarea localurilor sau locurilor de vizitare in vederea adaugarii de tagguri pozelor. Facebook detine propria baza de date pe care ar putea sa o impartaseasca cu Instagram, transformand geo-taggin-gul intr-un nou strat al profilului tau de Instagram.

Identificarea prietenilor de pe Facebook in pozele de pe Instagram

Pe Instagram, utilizatorii pot mentiona ca unul din prieteni este in poza, dar nu ca pe Facebook. Reteaua de socialziare ar putea "imprumuta" aceasta tehnologie companiei Instagram. Astfel, persoanele identificate in poze pot fi notificate.

#achizitie Facebook Instagram, #aplicatii Facebook Instagram, #modificari Instagram Facebook , #Investitii