Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 18:33
207 citiri
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
FOTO Hepta

Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen inspirată din YouTube.

Această nouă funcționalitate vizează îmbunătățirea experienței de vizionare, răspunzând astfel tendințelor impuse de popularitatea clipurilor virale pe rețelele sociale.

Până în prezent, Facebook a tratat conținutul video similar cu cel din feed-ul obișnuit, unde videoclipurile sunt prezentate într-un flux vertical continuu. Noua inițiativă de a aduce videoclipurile într-un format full-screen sugerează o încercare a Facebook de a stimula consumul de conținut video mai lung și transmisiuni live, facilitând o experiență de vizionare mai captivantă pentru utilizatori.

Cum funcționează noua funcție Facebook

Modificările includ un player video actualizat, care permite trecerea la vizionarea pe tot ecranul cu o simplă atingere pe videoclipul în curs de redare. Această caracteristică era o frustrare constantă pentru utilizatori, deoarece în trecut, schimbarea la modul full-screen reseta adesea poziția în lista de clipuri pe care aceștia o derulau, făcând navigarea prin conținut mai puțin intuitivă, scrie Facebook Blog.

Meta introduce, de asemenea, funcționalități noi pentru interfața full-screen, inclusiv controale pentru derularea rapidă, cu posibilitatea de a „spicui” prin clipuri mai lungi, sărind peste secțiuni în incremente de 10 secunde. La finalul fiecărui clip, utilizatorii vor primi sugestii relevante pentru alte videoclipuri, sporind astfel angajamentul acestora cu platforma.

Cu toate aceste avantaje, noua funcție full-screen nu va fi disponibilă imediat pentru toți utilizatorii. Meta a anunțat că va testa inițial această caracteristică cu aplicația pentru Android și iOS, limitând accesul la utilizatorii vorbitori de limba engleză din Statele Unite și Canada. Extinderea la nivel global va fi realizată în etape, în lunile următoare.

...citeste mai departe despre "Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video" pe Ziare.com

Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook
Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook
Patru consilii școlare din Canada, trei din Toronto și unul din Ottawa, au inițiat o acțiune legală împotriva companiilor din spatele rețelelor de socializare, acuzându-le că și-au...
#Facebook, #meta, #social media , #Stiri Internet