Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV: Costurile pentru prima faza a explorarii din Marea Neagra au fost de 50 mil. dolari

OMV: Costurile pentru prima faza a explorarii din Marea Neagra au fost de 50 mil. dolari

Helmut Langanger, vicepresedinte al OMV, responsabil pentru activitatea de explorare si productie, a declarat ca lucrarile de seismica 3D din perimetrul Neptun din Marea Neagra au fost finalizate recent, costul acestora ridicandu-se la 50 de milioane de dolari, suma suportata integral de catre ExxonMobil, partenerul Petrom pe acest proiect.

Lucrarile de seismica 3D reprezinta prima parte a lucrarilor de explorare incepute de Petrom alaturi de ExxonMobil in Marea Neagra, rolul acestora fiind de a realiza o "radiografie" a adancurilor marii in vederea identificarii ulterioare a potentialelor rezerve de hidrocarburi.

"In 2010 vom analiza rezultatele lucrarilor de seismica 3D si va pot spune ca Exxon se implica in astfel de proiecte doar daca exista "pesti mari" - (rezerve semnificative de hidrocarburi - n.r.). Costul acestor lucrari a fost de 50 de milioane de dolari si au fost suportate in intregime de ExxonMobil. In 2011-2012, daca rezultate vor fi bune, vom sapa prima sonda", a mai precizat reprezentantul OMV, actionarul majoritar al Petrom.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1133 ori
Citeste mai multe desprecosturi explorare lucrari marea neagra seismica