Costurile catastrofei din Golful Mexic au depasit 1,6 miliarde de dolari

Luni, 14 Iunie 2010, ora 10:15
1853 citiri
Costurile catastrofei din Golful Mexic au depasit 1,6 miliarde de dolari

Costurile legate de dezastrul din Golful Mexic au depasit pragul de 1,6 miliarde de dolari, a anuntat luni British Petroleum (BP), grupul urmand sa instaleze in urmatoarele zile un nou mecanism pentru cresterea cantitatii de petrol capturate din putul deteriorat, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

BP a efectuat 26.500 de plati, in valoare totala de 62 milioane de dolari, pentru daune legate de consecintele exploziei din 20 aprilie, dupa ce au fost inregistrate 51.000 de plangeri.

Suma de 1,6 miliarde de dolari include numai 60 milioane de dolari din suma de 360 milioane de dolari alocata de BP pentru constructia de insule-bariera in largul coastelor statului american Lousiana.

Platforma petroliera maritima Deepwater Horizon, detinuta de BP in Golful Mexic, a explodat la 20 aprilie cauzand moartea a 11 angajati si declansand o deversare de petrol care a devenit cea mai grava catastrofa ecologica din istoria Statelor Unite, depasind semnificativ magnitudinea naufragiului Exxon Valdez in anii '80.

Capitalizarea de piata a BP s-a injumatatit de la 20 aprilie, dupa mai multe tentative esuate de stopare a deversarii, compania fiind amenintata, pe langa obligativitatea de a rezolva situatia, si de problemele juridice, politice si sociale cu care a inceput sa se confrunte in America in urma dezastrului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri catastrofa golf mexic petrol , #stiri Exxon