Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii ExxonMobil vor cere conducerii grupului sa aplice reforme ecologice

Actionarii ExxonMobil vor cere conducerii grupului sa aplice reforme ecologice
Un grup de actionari ai gigantului petrolier american ExxonMobil incearca sa faca presiuni asupra conducerii companiei cu ocazia urmatoarei intruniri a actionarilor pentru a cere reforme in favoarea luptei impotriva incalzirii climatice, relateaza AFP.

"Strategia pasilor mici a grupului ExxonMobil privind formele de energie regenerabila, rezistenta implicarii in politica nationala a luptei impotriva incalzirii globale si campania sa de a contracara efectele rezultatelor stiintifice privind incalzirea globala ingrijoreaza actionarii", a declarat fondul de pensii al profesorilor din California (CalSTRS).

Acest fond intentioneaza sa ceara grupului ExxonMobil sa ia anumite angajamente cu ocazia intrunirii anuale a actionarilor ce va avea loc la data de 30 mai, impreuna cu alte grupuri de actionari, printre care fondul de pensii al orasului New York, cunoscut pentru atitudinea sa militanta privind subiectele de etica in cadrul companiile in care investeste.

La aceasta actiune vor participa si fondurile de investitii ale statelor Carolina de Nord, Connecticutt, Illinois, Maine, Maryland si Vermont, precum si fondul privat britanic F&C Asset Management.

"Grupul a luat masuri notabile in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Exxon Mobil, Gantt Walton, citand mai ales un proiect in valoare de mai multe miliarde de dolari, avand drept scop stoparea arderilor de gaze la instalatiile sale din Nigeria pana in anul 2008.

Conform actionarilor nemultumiti, conducerea grupului a refuzat sa se intalneasca cu actionarii pentru a discuta aceste probleme. Conform purtatorului de cuvant al grupului petrolier, a avut loc cel putin o intrunire in acest sens in trecut, fiind trimise si raspunsuri scrise grupului de actionari.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 955 ori