Ce se intampla cu tichetele de vacanta ?

Marti, 13 Iulie 2010, ora 11:35
1942 citiri
Ce se intampla cu tichetele de vacanta ?

In conditiile in care TVA a fost majorat la 24% iar printre masurile de austeritate aplicate de guvern se numara diminuarea salariilor, angajatii romani se bazeaza pe orice sursa suplimentara de venit. Daca in 2009, tichetele de vacanta erau acordate atat bugetarilor cat si angajatilor din sectorul privat, din 2010, numai salariatii din  mediul privat vor mai primi tichete de vacanta.

Companiile emitente de tichete de vacanta au in continuare cereri de la firmele particulare.

Adrian Vacarau, directorul general Romticket, a declarat, pentru Bloombiz.ro, ca in 2010 toate cererile au fost numai de la companii private. Potrivit lui Vacaru, cererea a scazut cu 50%, fata de 2009.

Cum influenteaza TVA tichetele de vacanta

'Tichetele de vacanta nu sunt purtatoare de TVA', explica pentru Bloombiz.ro Adrian Vacaru, care adauga insa ca "majorarea TVA va afecta drastic cash-flow-ul companiilor si va duce la reducerea cu cel putin 70% a cerintelor de tichete de vacanta".

Tichetele de vacanta, eliminate din 2011? 

Intrebat daca statul va renunta la tichetele de vacanta din 2011, directorul general Romticket sustine ca ar fi absurd sa se intample acest lucru.

"Nu cred ca in anul 2011 statul va renunta la aceasta lege deoarece nu aduce "gaura " la bugetul de stat si ar fi absurd sa renunte la ceva ce nu te afecteaza oricum ci din contra ar creste veniturile din turismul intern".

Statul nu poate interzice conceptul  tichetelor de vacanta

'Ar fi o eroare ca statul sa renunte la tichetele de vacanta. Acestea se acorda oricum de catre firmele emitente in multe tari europene. Statul nu poate interzice conceptul de tichete de vacanta', a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), pentru Bloombiz.

In opinia acestuia, tichetele  reprezinta o masura atat sociala si de protectie a turismului intern.

In plus, tichetele de vacanta obisnuiesc oamenii sa consume pachete turistice, apreciaza oficialul ANAT care subliniaza ca intr-o societate normala, turismul nu e un lux, ci o necesitate.

Mai mult decat atat, Traian Badulescu sustine ca tichetele ar promova turismul intern si ar spori veniturile, pentru ca oamenii ar merge in concediu in destinatii interne.

Cele mai cautate destinatii pentru petrecerea unui concediu platit cu tichete de vacanta sunt litoralul si statiunile balneo montane, potrivit lui Noemi Hagan, reprezentant al agentiei Eximtur.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#badulescu, #concediu, #destinatii, #tichete, #turisti, #vacanta , #stiri Eximtur