Ce pot gasi turistii in "magazinul de vacante"

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 17:08
3341 citiri
Ce pot gasi turistii in "magazinul de vacante"

Daca nu stiti unde sa petreceti vacanta de iarna de anul acesta, merita sa luati in considerare oferta Targului de Turism Winter Holiday, considerat "magazinul de vacante", pentru ca propune o gama larga de locatii pentru concediul de iarna, inclusiv destinatii exotice, precum Thailanda sau Africa de Sud, alaturi de cele consacrate pentru Craciun si Revelion.

“Vorbim de concedii in tara, de turism intern, dar si de destinatiile predilecte pentru iarna, cum ar fi Austria. Vorbim de vacante de ski, vorbim de turism cultural, de evenimente, de Anul Nou si de Craciun. Tot ce inseamna vacanta poate fi gasit la Targ, care este de fapt un magazin de vacante, cum ne place noua sa il denumim’’, a declarat pentru Bloombiz.ro Ioana Dobrescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

In plus, turistii care cumpara pachetele de vacanta in cadrul targului beneficiaza de reduceri cu pana la 20-30% mai ieftine, fata de pretul de achizitie din agentii.

Revelionul in Romania, cu pana la 15% mai ieftin

Preturile pachetelor turistice pentru Revelion au scazut in medie cu 10-15% in acest an, a declarat agentiei Mediafax Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Spre exemplu, un sejur de cinci nopti in perioada Revelionului la un hotel de doua stele in Maramures costa intre 850 lei si 1.100 lei de persoana, iar la un hotel de trei stele pretul unui pachet de trei noti depaseste 1.500 de lei.

In ceea ce priveste ofertele pentru statiunile balneare, acestea variaza intre 600 de lei la un hotel de trei stele in statiunea Calimanesti-Caciulata si intre 800 si 900 de lei la Olanesti, pret de persoana, pentr un sejur de trei nopti in perioada 30 decembrie 2010 - 2 ianuarie 2011.

Preturi cuprinse intre 800 si 1.000 de lei de persoana pentru trei noti in perioada Revelionului sunt practicate si de hotelurile de trei stele din statiunile Sovata, Vatra Dornei sau Baile Felix.

Patru nopti la un hotel de trei stele in Bucovina costa peste 1.000 de lei, iar la patru stele tarifele depasesc 2.000 de lei de persoana. Un pachet de cinci nopti la Bran-Moeciu poate depasi 1.500 de lei de persoana la trei stele, iar la patru stele tariful ajunge la 2.000 de lei.

La Sinaia, cazarea pentru trei nopti in perioada Revelionului, la un hotel de trei stele, costa intre 1.100 si 2.000 de lei de persoana, iar la patru stele pretul poate ajunge la 3.000 de lei de persoana.

Oferte similare sunt si in statiunea Predeal, in timp ce in Poiana Brasov, patru nopti la un hotel de patru stele poate costa peste 2.500 de lei. In aceeasi statiune, pretul unui pachet de cinci nopti la un hotel

de cinci stele este de aproape 4.000 de lei pentru o persoana, conform datelor centralizate de Mediafax.

Safari de Revelion, de la 2996 euro/persoana

Printre cele mai exotice destinatii pe care turistii le pot lua in considerare la Targul de turism Winter Holiday se numara Thailanda si Africa de Sud.

Pachetele propuse pentru Thailanda incep de la 1598 euro/persoana, pentru un sejur de 13 zile, cu vizitarea principalelor obiective turistice precum Bangkok, Templul Wat Pho, Piata Plutitoare Damnoen Saduak sau Templul Wat Arun.

In plus, exista posibilitatea petrecerii unei excursii optionale la Ayutthaya si o croaziera pe raul Chao Praya.

Acest program include o saptamana de sejur pe insula Phuket cu petrecerea Revelionului si se incheie cu un program de 3 zile si 3 nopti in Bangkok, capitala Thailandei.

Explore Travel propune o alternativa inedita la petrecerea Revelionului, si anume safari in Africa de Sud.

"In aceste pachete incepand cu 2996 euro/persoana pentru un sejur de 14 zile avem inclus trei nopti de cazare in safari, sapte nopti in Capetown, o noapte intr-un sat cultural, si inca o noapte la Johannesburg, de unde se ia avionul. Pachetele noastre includ cina, cina de ramas-bun in Johannesburg si spectacole", spune Andreea Zaharescu, agent de vanzari in cadrul Explore Travel.

Aceasta adauga ca in aceste tarife nu sunt incluse doar cazarea si transportul, mai sunt incluse si diferite transferuri, cine, spectacole si alte bonusuri. De asemenea, turistii pot beneficia de reduceri din preturile aflate pe site-ul oficial al agentiei care incep de la 5% si pot depasi 10% in functie de numarul de persoane dornice sa achizitioneze pachetul si de durata sejurului.

Bulgaria, cea mai ieftina destinatie

Cele mai ieftine oferte externa de Revelion sunt in Bulgaria, unde trei nopti de cazare la un hotel de trei stele pe Litoral, cu servicii all inclusive, au preturi intre 250 si 270 de euro de persoana. In statiunea Bansko, pretul unui pachet de trei nopti este de 160-190 de euro, iar la cinci stele tariful ajunge la 390 de euro.

Patru nopti la un hotel de patru stele in Cipru, cu transport aerian inclus, costa circa 370 de euro in perioada Revelionului, iar cinci nopti la Atena, cu transport cu autocarul, ajung la aproximativ 230 de euro.

Pentru un hotel de patru stele in Dubai, cu transport inclus, un turist trebuie sa plateasca in jurul a 800 de euro pentru sapte nopti de cazare, iar la cinci stele tarifele pornesc de la 1.000 de euro de persoana si pot ajunge pana la 3.000 de euro.

Austria, preferata schiorilor romani

La Viena exista oferte pentru patru nopti, cu transport cu avionul inclus, la un tarif de sub 350 de euro.

Una dintre cele mai ieftine oferte pentru ski in Austria este cea propusa de Eximtur.

“Pentru ski, pentru Austria avem pachet de sapte nopti la 68 euro/persoana, in apartament de patru persoana, fara servicii de masa, cea mai ieftina oferta din cadrul agentiei Eximtur,  a precizat pentru Bloombiz.ro  Dorel Muresan, directorul de marketing de la Eximtur.

La polul opus, cele mai scumpe sejururi pot ajunge la mii de euro, mentioneaza  Muresan.

Eximtur vine la Targul Winter Holiday cu o serie de oferte exotice, precum croaziere pe Mediterana sau vacante in Republica Dominicana.

"Pe Republica Dominicana, cu plecare din Bucuresti, si transport si toate taxele incluse, avem oferte de la 1229 de euro sapte nopti cu all inclusive, iar croazierele pe Mediterana, pe vas de cinci stele incep de la 399 euro, tarif valabil pentru sapte nopti, cu pensiune completa", a exemplificat oficialul Eximtur.

Referitor la ofertele valabile pentru turismul intern, programate in timpul sarbatorilor de iarna, Dorel Muresan sustine ca pachetele pornesc de la 230 de lei.

Sarbatori de iarna in marile capitale europene

Cinci nopti de cazare de Revelion la Roma costa sub 480 de euro la un hotel de patru stele, iar un pachet similar la Barcelona nu depaseste 530 de euro de persoana.

La Paris, in schimb, cinci nopti de cazare, cu avion inclus, costa aproape 500 de euro la trei stele si circa 600 de euro la patru stele.

La Moscova, in perioada Revelionului, sase nopti de cazare, cu zbor inclus, costa aproape 900 de euro, iar un pachet de sapte nopti costa 1.000 de euro la un hotel de patru stele in Thailanda sau Maroc.

Ceva mai scump este la Hong Kong, unde pentru sapte nopti, plus transfer cu avionul, turistul trebuie sa plateasca circa 1.200 de euro, conform Mediafax.

Organizatorii mizeaza pe cel putin 18.000 de vizitatori

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), organizatorul Targului de turism Winter Holiday, estimeaza ca numarul vizitatorilor va fi de cel putin 18.000.

“Holiday Market, primul targ marca ANAT a fost clasat pe locul 2, ca numar de vizitatori, in Bucuresti,  vorbim de 18.000 de vizitatori, astfel incat ne asteptam ca de aceasta data, numarul de turisti sa depaseaca cifra respectiva. Vorbim de Anul Nou si de perioada de iarna, in care romanii aleg sa plece in concediu, chiar daca el va fi mai scurt ca in altii ani,” a declarat pentru Bloombiz Ioana Dobrescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Ioana Dobrescu.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#concediu, #oferte, #revelion, #ski, #targ, #turisti, #vacanta , #stiri Eximtur