Pipera Business Tower are un singur chirias in 13 etaje de birouri

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 13:57
3956 citiri
Pipera Business Tower are un singur chirias in 13 etaje de birouri

Austriecii de la S+B Gruppe, dezvoltator imobiliar care anuntase in 2008 investitii de circa 350 milioane de euro, au pana in acest moment un singur chirias in cladirea de 13 etaje, Pipera Business Tower, recent finalizata.

La un pret de 13,5 euro/mp, chiria minima de la care pleaca discutiile, dupa cum a explicat pentru Business Standard unul dintre angajatii imobilului, dezvoltatorul imobiliar ar putea inregistra pierderi de circa 700.000 de euro pana la sfarsitul anului, din cauza lipsei de chiriasi. Ieri, pana la inchiderea editiei, oficialii companiei austriece nu au dorit sa ofere amanunte despre stadiul contractelor de inchiriere pentru cladirea de birouri.

Cum poti castiga chiriasi

Maria Florea, senior broker la Colliers International, crede ca pentru a gasi rapid chiriasi, un dezvoltator aflat in situatia S+B are de ales intre reducerea substantiala a chiriei, inchirierea pe perioade mai scurte de timp, oferirea de facilitati potentialilor chiriasi, precum acoperirea costurilor cu amenajarea spatiului, sau chirie diferentiata pe ani.

"Pe fondul incertitudinii din piata, dezvoltatorii vin in intampinarea nevoilor clientilor care doresc sa inchirieze pe o perioada mai scurta de cinci ani", a mai spus senior-brokerul Colliers. Un alt aspect important pentru o companie care incearca sa-si reduca bugetul de cheltuieli este si scutirea de amenajarea spatiului, astfel incat chiriasul sa nu simta presiunea unor cheltuieli suplimentare la relocare.

In cazul Pipera Business Tower insa, contractul de inchiriere este pe cinci ani, iar amenajarea spatiului este suportata integral de chirias, mai spus sursele Busi­ness Standard. Imobilul de 13 etaje, a carui finalizare a fost amanata cu aproximativ doua luni pana luna aceasta, are un singur etaj inchiriat de Voith Siemens.

Dezvoltatorul lua in calcul chiriasul AVAS

Desi reprezentantii companiei declarau anterior ca se afla in negocieri cu mai multe companii pentru inchirierea de spatii de birouri, pana acum nicio discutie nu s-a finalizat. Potrivit surselor Business Standard, dezvoltatorul miza pe Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a ocupa aproape jumatate din suprafata imobilului.

Oficialii AVAS au admis ca au studiat toate ofertele de inchiriere existente pe piata, insa in final au decis ca angajatii institutiei de valorificare a activelor statului sa se mute in cladirea EximBank, actualul sediu al AVAS urmand sa revina in administrarea RAPPS.

"Intr-adevar, noi am cautat un nou sediu, deoarece contractul de inchiriere pentru unul dintre spatii s-a incheiat. Am cerut si analizat oferte de inchiriere de la 28 de dezvoltatori, insa in cele din urma ne-am razgandit. Am intocmit un memorandum si am obtinut aprobarea Guvernului sa ne mutam in cladirea EximBank.

In locul nostru, in cladirea unde nu plateam chirie, se vor muta, probabil, colegii de la un alt minister", a declarat ieri pentru Business Standard Mircea Ursache, presedintele AVAS. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#birouri, #chirias, #investitii , #stiri Eximbank