IMM-urile pot lua credite de la GarantiBank pe baza TVA-ului

Miercuri, 12 August 2009, ora 11:42
1733 citiri
IMM-urile pot lua credite de la GarantiBank pe baza TVA-ului

GarantiBank lanseaza o facilitate de credit pentru IMM cu afaceri anuale de pana la 50 milioane euro ce urmeaza sa obtina rambursari de TVA de la stat, imprumutul pe care banca li-l poate da fiind de cel mult 90% din valoarea TVA pe care trebuie sa o primeasca, a anuntat, miercuri, banca, precizeaza NewsIn.

"Aceste companii pot obtine un credit de maximum 90% din valoarea TVA-ului de rambursat de catre stat, in baza Raportului de Control emis de Ministerul de Finante", se arata in comunicatul GarantiBank.

Creditul poate fi acordat pentru cel mult 3 luni si este destinat sustinerii activitatii curente a companiilor.

Clientii vor plati lunar dobanda aferenta creditului si principalul integral la scadenta.

GarantiBank precizeaza ca pentru creditele de pana la 50.000 euro nu solicita garantii suplimentare, iar pentru sumele cuprinse intre 50.000 si 250.000 euro "sunt acceptate drept garantii si cesiunea altor creante, depozite bancare, gajuri, ipoteci, garantii FNGCIMM sau EximBank".

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam, fiind detinuta in totalitate de Garanti Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia. In Romania, GarantiBank are 50 de agentii, dintre care 20 in Bucuresti.

#garantibank, #imm, #tva , #stiri Eximbank