Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri va avea 100 de milioane de euro

Fondul de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri va avea 100 de milioane de euro

Ministrul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Constantin Nita, a anuntat ca Guvernul va infiinta un fond de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, fond care va avea un capital social de 100.000.000 de euro.

Nita a precizat, in cadrul dezbaterii din Camera Deputatilor privitoare la problematica IMM-urilor, ca Romania era singura tara din Europa care nu avea un asemenea fond. Ministrul a estimat ca, prin infiintarea acestui fond si operationalizarea celui de garantare, circa 6-8.000 de intreprinderi mici si mijlocii vor avea acces la finantare. De asemenea, Nita a spus ca va creste si numarul IMM-urilor care vor primi credite pentru export datorita capitalizarii Eximbank.

Un alt obiectiv al ministrului Constantin Nita este reducerea perioadei de la depunerea cererii de accesare a unor fonduri europene pana la data accesarii efective. "Conform procedurilor actuale, perioada minima este de 210 zile", a spus Nita. O alta masura pe care o preconizeaza Nita este modificarea Codului Fiscal in sensul introducerii impozitului forfetar pe activitate, masura care ar contribui, sustine Nita, la scoaterea la suprafata a economiei gri.

Nita a precizat ca, in cadrul discutiilor cu reprezentanti ai patronatelor, acestia au cerut modificarea unei serii de legi, printre care Codul Fiscal, Legea patronatului, Legea de organizare si functionare a Consiliului Economic si Social.

 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2087 ori