Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eximbank si CEC incheie un parteneriat cu doua fonduri si trei asociatii pentru sustinerea firmelor

Eximbank si CEC incheie un parteneriat cu doua fonduri si trei asociatii pentru sustinerea firmelor

Eximbank, CEC Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul National pentru IMM (FNIMM), precum si AOAR, ANEIR si CNIPMMR au incheiat un parteneriat pentru sprijinirea firmelor din Romania, pentru a depasi criza economico-financiara, a anuntat azi banca.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) reprezinta interesele viitorilor beneficiari ai acestui acord.
Pentru imbunatatirea accesului la finantare al IMM-urilor, cele doua banci - Eximbank si CEC Bank - colaboreaza cu FNIMM, putand garanta maximum 80% din valoarea finantarilor pe termen mediu si lung acordate de cele doua banci, inclusiv pentru participarea IMM-urilor la proiecte cofinantate din fonduri europene.


Prin protocolul intre Eximbank si FNIMM, se cogaranteaza si creditele pentru realizarea de proiecte de investitii si scrisorile de garantie bancara acordate IMM-urilor.
Astfel, valoarea garantiei acordate de Eximbank poate fi de maximum 50%, acelasi procent fiind valabil si in cazul garantarii de catre fond. Prin acordul dintre CEC Bank si FNIMM, se poate garanta intre 50% si 80% din valoarea creditelor acordate de banca pentru priecte in agricultura.Printre masurile anticriza discutate de guvern cu sindicatele si patronatele se numara si capitalizarea Eximbank si CEC Bank, tocmai pentru a sustine companiile romanesti. Cele doua banci ar putea primi de la stat in total 1 miliard de lei in viitorul apropiat, potrivit unor declaratii din randul patronatelor.


 


Sursa: BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1089 ori
Citeste mai multe desprebanca economie parteneriat