Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank prelungeste perioada de acordare a compensatiilor de dobanda

EximBank prelungeste perioada de acordare a compensatiilor de dobanda


EximBank va continua sa acorde compensatii de dobanda si in perioada 2012 - 2014, in urma prelungirii valabilitatii acestei scheme de ajutor de stat, lucru care va permite agentilor economici sa-si reduca cheltuielile cu dobanda pe care o platesc la creditele de investitii.

Prin produsul "Compensarea partiala a dobanzii" oferit de EximBank, societatile comerciale pot recupera pana la 50% din dobanda platita la creditele de investitii contractate in lei de la orice banca comerciala. Perioada de implementare a acestei scheme de ajutor de stat urma sa-si incheie valabilitatea la finele acestui an, dar a fost prelungita pentru urmatorii doi ani, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Presedintele EximBank, Ionut Costea a declarat ca aproximativ 10 milioane de euro s-au intors in conturilor companiilor care au apelat la EximBank pentru acest produs, compensatia de dobanda reprezentand un instrument de stimulare a accesarii creditului in moneda nationala si o sursa de lichiditati pentru societatile comerciale.

Compensarea de dobanda intra in categoria ajutoarelor de minimis (ajutor de stat permis in cadrul Uniunii Europene care poate fi acordat in limita unui plafon fara a fi conditionat de notificare si aprobare prealabila din partea Consiliului Concurentei si a Comisiei Europene) si valoarea maxima la care se ridica este de 200.000 de euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali.

Pentru obtinerea compensarii de dobanda poate aplica orice agent economic, dupa ce anul trecut a fost extinsa aria de adresabilitate de la intreprinderi mici si mijlocii, la toate societatile indiferent de marime.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1202 ori