Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eximbank garanteaza credite acordate IMM-urilor de Emporiki Bank

Eximbank garanteaza credite acordate IMM-urilor de Emporiki Bank

Banca de Export-Import a Romaniei - Eximbank - si Emporiki Bank au semnat, miercuri, un acord de parteneriat pentru a facilita accesul firmelor mici si mijlocii (IMM) la diverse forme de finantare, a anuntat miercuri banca, potrivit Newsin.

In cadrul parteneriatului, EximBank va pune la dispozitia bancii partenere garantii si asigurari, astfel incat aceasta sa poata acorda, la randul ei, finantari unui numar cat mai mare de solicitanti, se arata in comunicat.

"Produsele de garantare si asigurare, oferite de EximBank in baza acestui acord, sunt produse unice pe piata bancara din Romania si vin in completarea ofertei partenerului nostru Emporiki Bank", a declarat presedintele Eximbank, Ionut Costea.

El a adaugat ca Eximbank va garanta creditele oferite de Emporiki Bank intreprinderilor mici si mijlocii pentru dezvoltarea si modernizarea activitatii proprii, companiilor care doresc sa realizeze proiecte de investitii in domenii prioritare ale economiei nationale precum si exportatorilor pentru realizarea productiei de export.

Garantiile Eximbank vor completa garantiile proprii prezentate de operatorii economici pentru accesarea unui credit si acopera pana la 80 % din valoarea acestuia.


In ce priveste asigurarile, acestea se adreseaza in principal exportatorilor romani care activeaza pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export, se mai arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 834 ori
Citeste mai multe despreEximbank credite imm Emporiki banca