Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank anunta ca va face public contractul de publicitate

EximBank anunta ca va face public contractul de publicitate

EximBank a anuntat miercuri ca se conformeaza hotararii instantei de a face public contractul de achizitie de servicii de publicitate incheiat cu agentia de publicitate Real Prompt Solutions (RPS), dupa ce Societatea Academica Romana (SAR) a obtinut in instanta desecretizarea acestuia, informeaza NewsIn.

Miercuri, Societatea Academica Romana (SAR) a anuntat ca a castigat definitiv, la Curtea de Apel Bucuresti, procesele intentate EximBank si AVAS, pentru desecretizarea unui contract de achizitii de publicitate, respectiv a contractului de privatizare cu Ford.

EximBank a demarat in mai 2009 demersurile pentru derularea unui proiect de comunicare externa despre cele peste 40 de produse si servicii pe care le ofera, firma castigatoare fiind Real Prompt Solutions, cu care s-a incheiat contractul.


Potrivit bancii, contractul a vizat preluarea mesajelor EximBank de catre sapte televiziuni care au in grila de programe emisiuni cu profil economico - financiar si pe zece site-uri financiar - bancare.


Durata contractului a fost de trei luni, valoarea totala s-a ridicat la 289.000 de euro, plata urmand sa se faca in transe, pe masura prestarii serviciilor.


EximBank sustine insa, ca acest contract a fost benefic pentru activitatea bancii, precizand ca, in urma evaluarii impactului proiectului, in prima saptamana din luna august, s-au constatat o crestere a numarului de firme care au solicitat informatii despre produsele si serviciile EximBank.


Astfel, numarul aplicantilor online pe site-ul extern al bancii a fost de peste 20 de ori mai mare decat in primul trimestru al anului, portofoliul de credite acordate a crescut cu 10%, iar portofoliul de garantii emise in aceasta perioada a sporit cu circa 140%.


"Tinand cont ca scopurile avute in vedere la demararea proiectului au fost atinse mai rapid decat s-a preconizat initial, EximBank a considerat oportuna suspendarea acestui proiect, urmand ca strategia de comunicare sa fie regandita. Din punct de vedere financiar, costul final total al contractului a fost de aproximativ 110.000 euro", se arata in comunicat.


EximBank a raportat pentru anul trecut un profit brut de 170 milioane lei (40 milioane euro), in crestere de 1,8 ori fata de rezultatul din 2008. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1554 ori