Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank a lansat un credit de investitii pentru firme, cu garantii reduse pana la 50%

EximBank a lansat un credit de investitii pentru firme, cu garantii reduse pana la 50%

EximBank a lansat, luni, un credit de investitii pentru firme mici si mijlocii (IMM), care este acoperit cu garantii colaterale pentru cel putin 50% din suma, cu o dobanda redusa cu 5 puncte procentuale, fixa pe toata perioada creditului, a anuntat luni banca. Valoarea  maxima a creditului este 1 milion euro, in echivalent lei, pe o perioada de pana la zece ani, finantarea acoperind plati aferente investitiei efectuate, inclusiv o componenta de capital de lucru, se arata in comunicat.


"Fata de creditele care necesita de regula peste 100% garantii colaterale, acest credit necesita un minim de 50%", a declarat presedintele EximBank, Carmen Radu.


Ea a adaugat ca aceasta masura face parte din strategia EximBank de sustinere a companiilor romanesti, in special IMM-uri si exportatori, in actualul context al pietei financiar bancare.


Carmen Radu a amintit de inasprirea conditiilor de creditare, de blocajele in accesarea produselor de finantare oferite de banci, precum si de evolutiile fluctuante ale ratelor dobanzilor.


Agentii economici pot accesa de la Eximbank creditul cu dobanda subventionata, cu 5 puncte procentuale sub dobanda pietei, garantia pentru IMM - in valoare de pana la 80% din valoarea creditului, indiferent de moneda in care se acceseaza creditul -, precum si asigurarea riscului de neplata la extern.


Companiile mai pot accesa asigurarea cursului de schimb valutar - produs care protejeaza incasarile in euro si dolari din exporturile efectuate, impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb, ajutand astfel exportatorii sa faca fata mai usor efectelor actualei crize economice mondiale.


EximBank are in prezent noua sucursale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea si doua agentii in Deva si Alba Iulia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1477 ori