Companiile cu credite pentru investitii in lei vor putea recupera 50% din dobanda

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:05
1612 citiri
Companiile cu credite pentru investitii in lei vor putea recupera 50% din dobanda

Toate companiile vor avea posibilitatea sa recupereze prin intermediul Eximbank pana la 50% din dobanda platita la creditele pentru investitiile in lei, facilitatea fiind disponibila pana in prezent doar pentru intreprinderile mici si mijlocii, potrivit institutiei bancare, informeaza Mediafax.

"Incepand din aceasta luna societatile mari pot recupera prin intermediul EximBank pana la 50% din dobanda pe care o platesc la creditele pentru investitii in lei contractate de la bancile comerciale. Pana in prezent, produsul «Compensatia de dobanda la creditele in lei» era disponibil numai intreprinderilor mici si mijlocii, dar aria de adresabilitate a fost extinsa la toate categoriile de societati comerciale", se arata intr-un comunicat al bancii.

Compensarea partiala a dobanzii este un ajutor de minimis, societatile comerciale putand beneficia de aceasta schema de ajutor de stat pana in 2011.

Companiile pot solicita compensarea partiala a dobanzii pentru creditele de investitii contractate dupa 1 ianuarie 2006.

Valoarea maxima a ajutorului obtinut de un beneficiar in cadrul acestei scheme nu poate sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali.

"Estimam ca anul acesta peste 1.000 de agenti economici vor putea beneficia de aceasta facilitate generatoare de lichiditate", a declarat in comunicat Ionut Costea, presedintele EximBank.

EximBank a acordat anul trecut compensatii de dobanda in valoare de aproximativ 15 milioane de lei, numarul intreprinderilor mici si mijlocii care au beneficiat de aceasta facilitate fiind de circa 450.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale.

EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#companii, #credite, #dobanda, #eximbank, #investitii, #recuperare , #stiri Eximbank