Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele doua companii energetice vor incheia un acord cu Eximbank

Cele doua companii energetice vor incheia un acord cu Eximbank

Cele doua companii energetice, ce vor rezulta in urma reorganizarii sistemului energetic, vor fi obligate sa incheie un acord cu Eximbank, pentru creditele cu garantia statului emise de institutia bancara in favoarea societatilor preluate, au declarat vineri pentru NewsIn surse guvernamentale.

"De asemenea, potrivit legii, cele doua mari companii vor prelua toate activele si pasivele societatilor din care sunt alcatuite, obligatiile fiscale principale si accesorii datorate si neachitate, decurgand din credite interne si externe garantate de stat sau contractate direct de stat si subimprumutate societatilor reorganizate", au adagat sursele citate.

Acestea au mentionat ca prevederile sunt prinse intr-un proiect de HG elaborat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si semnat de ministrul de resort, Adriean Videanu, si de ministrul justitiei, Catalin Predoiu.

In plus, noile companii rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic vor fi obligate sa asigure sursele de finantare pentru investitiile de mediu din fonduri europene si surse proprii, mai spun sursele citate.


Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat miercuri ca infiintarea celor doua mari companii energetice, care vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania va fi aprobata miercuri in sedinta de Guvern si ca acestea vor fi functionale in 6 luni. Insa infiintarea acestora nu a intrat pe ordinea de zi.

Potrivit ultimului scenariu, in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2605 ori
Citeste mai multe desprecompanii eximbank energie credite