Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea Eximbank se schimba. Vezi posibilii candidati

Conducerea Eximbank se schimba. Vezi posibilii candidati


Ministerul Finantelor Publice (MFP), actionar majoritar la Eximbank, va decide joi daca pastreaza actuala conducere a bancii, numita la inceputul anului 2009. MFP ar putea propune o echipa de conducere din care sa faca parte Traian Halalai - presedinte, Paul Ichim - vicepresedinte si Mihai Mandres - vicepresedinte, potrivit unor surse bancare.

Traian Halalai, directorul general adjunct al Bancii Romanesti si membru in Consiliul de Administratie, este propunerea Ministerului Finantelor pentru postul de presedinte al Eximbank.

Traian Halalai lucreaza de aproape 15 ani in sistemul bancar: a lucrat cateva luni in 1995 ca dealer in Bancorex, apoi in perioada 1998 - 2006 a fost contabil-sef la ING Baring Securities si director financiar la ING Bank. Din 2006, lucreaza in cadrul Bancii Romanesti.

Paul Ichim ar urma sa isi pastreze astfel pozitia de vicepresedinte.

MFP a convocat Adunarea Generala a Actionarilor Eximbank pentru data de 27 septembrie.

Eximbank este condusa de Ionut Costea, presedinte al Consiliului de Administratie si presedinte executiv, care este secondat de Luminita Manolache - vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv si Paul Ichim - vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv. Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administratie sunt Liviu Voinea, Gheorghe Ionescu si Emilian Badica.

IMM-urile si companiile mare reprezinta 80% din portofoliul de clienti ai Eximbank, in timp ce companiile de stat si-au redus ponderea in ultimii ani, de la 44% la sfarsitul anului 2008 la circa 20% in 2011, conform Mediafax.

In primul semestru al acestui an, Eximbank a inregistrat un profit de 35 milioane de lei, dublu fata de cel bugetat.

Obiectivul strategic al Eximbank este sustinerea intrarii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante, a declarat, la inceputul lunii septembrie, Ionut Costea, presedintele bancii.

EximBank a asigurat o finantare de 200 milioane lei pentru noua fabrica de cabluri si conductori electrici a Romcab, din judetul Mures, in cadrul unui proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

EximBank finanteaza cu 200 mil. lei firma Romcab pentru deschiderea unei noi fabrici

In perioada 2008-2011, Eximbank a obtinut un profit brut cumulat de circa 420 de milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2693 ori