Romaqua a cheltuit 40 de milioane de euro pentru fabrica de bere de la Sebes

Vineri, 27 Iunie 2008, ora 12:59
1606 citiri
Romaqua a cheltuit 40 de milioane de euro pentru fabrica de bere de la Sebes

Romaqua a investit 40 de milioane de euro in fabrica de bere de la Sebes, care este cea mai moderna unitate de profil din punct de vedere al tehnologiei folosite, pe plan mondial, a declarat presedintele Romaqua, Octavian Cretu."Din punct de vedere tehnologic, fabrica de bere de la Sebes intruneste cele mai moderne tehnologii existente, acest lucru facand-o unica unitate de acest fel din lume" a precizat Cretu.


Cu o investitie de 40 de milioane de euro si un centru logistic de 4 milioane de euro, fabrica de bere are o capacitate de productie de un milion de hectolitri. Cu ocazia inaugurarii fabricii, presedintele Romaqua a subliniat ca productia de bere nu este targetul principal al grupului Romaqua - Borsec, compania intentionand sa se dezvolte in continuare pe piata apei minerale si a sucurilor.


"Piata apei minerale va creste indubitabil foarte mult, iar noi pe bazam pe faptul ca Romania este din punct de vedere al consumului de apa minerala mult sub media europeana" a adaugat Cretu.


De asemenea, acesta a dat de inteles ca pe terenul din jurul fabricii Albacher intentioneaza sa dezvolte investiti, in vederea productiei de apa minerala si sucuri.


Principalii jucatori din piata autohtona a apelor minerale sunt Grupul Romaqua, Apemin, European Drinks si Perla Harghitei.