Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul de afaceri al companiei de leasing Immorent va fi de 70 de milioane de euro, in 2007

Volumul de afaceri al companiei de leasing Immorent va fi de 70 de milioane de euro, in 2007
Immorent Romania, filiala de leasing a Erste Bank si Sparkassen, ar putea inregistra in 2007, conform previziunilor, o crestere cu 150 la suta a volumului de afaceri, acestea urmand sa ajunga la 70 milioane euro, dintre care 55 milioane euro generate de leasing-ul imobiliar si 15 milioane - de leasing-ul de echipamente, informeaza compania.

Anul trecut, Immorent Romania a inregistrat o crestere a volumului noilor afaceri cu 80 la suta fata de 2005, acestea ajungand la 28,3 milioane euro. In cadrul volumului total, leasing-ul de echipamente a generat 6,6 milioane euro (3,8 milioane euro din echipamente industriale si 2,8 milioane euro din echipamente agricole).

Mai mult, leasing-ul imobiliar a devenit mai important in 2006, atingand 21,7 milioane euro, cu o treime din proiecte axate pe spatiile pentru birouri, iar restul - pe spatiile industriale. Cifrele recente propulseaza Immorent Romania pe pozitia de lider de piata in domeniul leasing-ului imobiliar, detinand o cota de piata de 15 la suta (conform statisticilor furnizate de ALB, asociatia profesionala al carei membru este Immorent Romania).

'Suntem pregatiti sa facem fata competitiei crescande in domeniul leasing-ului imobiliar, concentrandu-ne simultan atat asupra leasing-ului financiar, cat si asupra celui operational. Pentru noi, importanta acordata leasing-ului operational denota faptul ca suntem flexibili fata de nevoile partenerilor nostri si suntem gata sa ii sustinem total: de la proiectare, trecand prin faza de constructie si ajungand la valorificarea proprietatilor imobiliare', a subliniat Anina Iordache, Managing Director al Immorent Romania.

Venitul net inainte de impozitare in anul financiar anterior a atins valoarea de 67,8 milioane euro (incluzand efecte speciale de 100 milioane euro), o crestere de 14,7 la suta fata de anul anterior (2005- 59,1 milioane euro).

Immorent si-a marit volumul noilor afaceri de leasing cu aproximativ 20 la suta in 2006, ajungand la 2,142 miliarde euro (volumul noilor afaceri in 2005 - 1,784 miliarde euro), depasind astfel pentru prima data pragul de doua miliarde euro. Cea mai mare cota din acest total, mai exact 918,5 milioane euro, a fost generata de filialele din Europa Centrala si de Est.

Immorent are 59.000 contracte de leasing, cu un volum de peste sase miliarde euro. Cu cele doua filiale ale sale de leasing, Immorent si EBV leasing, care au raportat un volum de noi afaceri totalizand aproximativ 900 milioane euro si o cota de piata de 14,8 la suta, Erste Bank Group a fost grupul bancar cu cele mai solide performante in domeniul leasing-ului, in Austria.

Principalele operatiuni de business pentru Immorent in aceasta zona sunt leasing pentru containere, aeronave si yacht-uri. Elvetia, Germania si Ucraina sunt la ora actuala cele mai importante piete ale companiei pentru leasing transfrontalier.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 833 ori