Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vienna Insurance Group si-a sporit afacerile pe piata din Romania cu 34% in primele noua luni

Vienna Insurance Group si-a sporit afacerile pe piata din Romania cu 34% in primele noua luni

Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 34% in primele noua luni ale acestui an pe piata din Romania, cea mai mare crestere, cu 46%, fiind inregistrata de afacerile Omniasig, care au ajuns la 263 milioane euro, a anuntat joi grupul. "Au avut o evolutie buna in special societatile Omniasig (Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata n.r), cu prime brute subscrise de 956,81 milioane de lei (circa 263 milioane de euro), ceea ce inseamna o crestere de peste 46% in primele trei trimestre din 2008", in standarde romanesti de contabilitate, se arata in raport.


In al treilea trimestru din acest an, VIG a inregistrat o crestere de 25% pe piata romaneasca, mai arata datele grupului.


Prin preluarea societatii de asigurari Asirom, Vienna Insurance Group si-a sporit afacerile pe piata din Romania cu mai mult de o treime, apreciaza raportul.


"Romania este una dintre pietele de baza pentru Vienna Insurance Group. Fiind o companie de asigurari de retail, VIG nu este afectata in niciun fel de conjunctura economica considerata nefavorabila, iar ritmul de crestere a companiilor noastre in Romania s-a mentinut in al treilea trimestru", a declarat directorul executiv al Vienna Insurance Group, Günter Geyer.


"Suntem pe primul loc pe piata de profil din Romania si am reusit sa ne intarim aceasta pozitie in ultimele luni. Un factor de crestere va fi reprezentat de colaborarea noastra cu Erste Group in domeniul vanzarilor", a adaugat el.


Societatea de asigurari Asirom Vienna Insurance Group a afisat prime subscrise de 573,85 milioane de lei (circa 157,74 milioane de euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 21% fata de acelasi interval din 2007.


Asigurarile auto (RCA si Casco ) ale VIG pe piata romaneasca sunt importante pentru grup, in conditiile in care trei sferturi din primele incasate de VIG provin din acest tip de asigurari, se mai spune in raport.


VIG este prezent pe piata din Romania prin companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.


In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat si afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv pe cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori