Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sun Plaza, o investitie de peste 150 milioane de euro

Sun Plaza, o investitie de peste 150 milioane de euro

EMCT va construi impreuna cu Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, un centru comercial si o cladire de birouri situate in sudul Capitalei, in urma unei investitii totale de peste 150 milioane de euro, a informat miercuri directorul general EMCT, Michael Richard.

"Noul centru comercial Sun Plaza se va adresa celor peste 570.000 de locuitori aflati in zona si va fi legat direct de statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj conector, fiind primul mall din Bucuresti care ofera acest avantaj. Construit din fonduri 100% private, pasajul subteran va contribui la fluidizarea fluxului de pietoni din zona Piata Sudului" a spus Michael Richard.

Potrivit acestuia, zona de sud a Bucurestiului va cunoaste in urmatorii ani o dezvoltare fara precedent, fiind practic singurul loc din Capitala unde se mai poate construi. "Deja cinci ansambluri rezidentiale urmeaza sa se construiasca aici. Mai mult, aici se vor ridica si o serie de cladiri de birouri. Noi vom face primul pas in acest sens, dezvoltand in cadrul centrului Sun Plaza o cladire de birouri cu suprafata totala de 10.000 mp" a mai declarat directorul general al EMCT.

Sun Plaza va avea o suprafata totala construita de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafata inchiriabila. Sun Plaza ofera o capacitate de 2.000 locuri, prin parcarea subterana si cea exterioara, precum si un food court cu o capacitate de 1.200 locuri, dotat si cu o terasa exterioara.

Sun Plaza va fi ancorat de un hipermarket Cora cu o suprafata de vanzare de 11.300 mp, un magazin de bricolaj bauMax cu suprafata de 12.300 mp, fiind prima prezenta a retailerului austriac in Bucuresti, un magazin Mobexpert cu o suprafata de 10.300 mp si un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City cu 15 sali si 3.000 de locuri. Sun Plaza va dispune si de alte 170 de magazine de dimensiuni mai mici. In incinta complexului comercial Sun Plaza va fi deschisaa si o gradinita, dar si o sala de sport.

In timpul dezvoltarii si exploatarii proiectului vor fi create 3.500 de noi locuri de munca.

EMCT este prezenta pe piata din Romania din 1998, fiind unul dintre cei mai mari dezvoltatori, cu un portofoliu ce include dezvoltarea de proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, bauMax, Mobexpert si Media Galaxy.

EMCT a investit pana in prezent peste 210 milioane euro in 186.000 mp de proiecte de real estate finalizate. Compania are investitii de peste 240 milioane euro in proiecte aflate in curs de dezvoltare.

Sparkassen Immobilien AG, companie listata la bursa, reprezinta divizia de investitii a grupului Erste Bank. Infiintata in 1987, compania avea la 30 iunie 2007 in portofoliu peste 110 de proprietati de prima clasa cu o valoare totala de peste 1,321 milioane euro. Sparkassen Immobilien AG este activa in 11 tari din Euroopa (Austria, Germania, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia, Bulgaria, Slovenia, Serbia si Ucraina). Centrul comercial Sun Plaza este proprietatea Sparkassen Immobilien.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1209 ori