Presedintele Erste: Previzionam pierderi, dar BCR nu a pierdut bani efectiv

Duminica, 03 August 2014, ora 15:17
2944 citiri
Presedintele Erste: Previzionam pierderi, dar BCR nu a pierdut bani efectiv
Foto: see-industry.com

Presedintele Erste Group Bank, Andreas Treichl, anticipeaza un rezultat negativ intre 1,4 si 1,6 miliarde euro la nivelul grupului bancar austriac, pana la sfarsitul anului 2014, dar se asteapta ca baza de capital a bancii sa se consolideze.

'La nivel de grup previzionam o pierdere intre 1,4 - 1,6 miliarde euro, la sfarsitul lui 2014, dar anticipam ca vom avea o baza sigura de capital, inclusiv in Romania, la BCR', a declarat Treichl, pentru AGERPRES, dupa anuntarea rezultatelor la sase luni ale Erste Group, care arata un minus financiar de 927 milioane euro, in semestrul I al anului 2014.

Presedintele Erste Group a precizat ca la BCR, care a inregistrat, de asemenea, un minus de 276,6 milioane euro in S1, nu a fost vorba de o pierdere efectiva de bani fizici, ci doar de un rezultat negativ contabil pe hartie.

'In Romania (la BCR n.r.) nu am pierdut bani efectiv, ci a fost doar o operatiune contabila pe hartie, a fost doar o pierdere contabila, dar care arata foarte rau. Previzionam ca si aici vom avea un capital solid', a subliniat Treichl.

Intr-o conferinta de anuntare a rezultatelor, la Viena, Treichl a dat asigurari ca prin strategia de eliberare de resurse, in 2015 vor fi obtinute rezultate financiare mai bune.

"Decizia de a accelera imbunatatirea calitatii bilantului va avea drept rezultat eliberarea de resurse care ne vor permite, nu doar sa obtinem rezultate mai bune in 2015, ci si sa contribuim la reluarea creditarii in Europa Centrala si de Est.

Observam deja o crestere economica mai echilibrata in regiune si, din pozitia noastra de lider regional, dorim sa avem forta necesara pentru a finanta aceasta crestere", arata presedintele Erste Group Bank.

#pierderi Erste, #BCR Erste, #pierderi BCR , #stiri Erste Bank