Politicienii risipesc "in stil mare" sansa Romaniei

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 13:49
1744 citiri
Politicienii risipesc "in stil mare" sansa Romaniei

Politicienii din Romania au sansa sa aduca statul printre principalele tari din Europa Centrala si de Est, dar o risipesc "in stil mare", a declarat, joi, presedintele si directorul general al grupului austriac Erste Bank, Andreas Treichl, potrivit Mediafax.

Intrebat despre listarea BCR, Treichl a spus ca Romania are probleme mai mari decat listarea unei banci.

"Cred ca presedintele si Guvernul ar trebui sa se asigure ca lucreaza impreuna si ca reusesc in sfarsit sa arate romanilor ca au tara sub control si sa nu mai dea vina pe oficiali ca nu sunt profesionisti", a afirmat seful grupului austriac, intr-o conferinta de presa.

El considera ca Romania este una dintre putinele state din Europa care au "o asemenea sansa" sa iasa din recesiune mai repede si mai bine decat orice alt stat.

"Nu vad nicio tara din Europa care isi face treaba atat de prost in a profita de avantajele pe care le are. Si iubesc Romania, iubesc poporul roman, iubesc banca mea de acolo si nu inteleg pur si simplu ce se intampla", a spus Treichl. 

El a adaugat ca politicienii au sansa sa aduca Romania in topul statelor din Europa Centrala si de Est.

"Nu stiu care cred politicienii ca este responsabilitatea lor. Ei au acum au sansa sa aduca Romania in varful Europei Centrale si de Est si o risipesc in stil mare.

Si nu am nici cel mai mic indiciu de ce. Nu sunt prosti, nu sunt tampiti. Sunt foarte inteligenti, cunosc ceea ce trebuie sa faca, sunt bine educati, exista mult mai multi oameni de afaceri in Guvern decat in alte state si nu am niciun indiciu de ce nu fac nimic", a spus Treichl.

#ece, #erste, #romania, #state, #top , #stiri Erste Bank