Perspectivele economice ale Romanei s-au imbunatatit

Marti, 01 Martie 2011, ora 16:12
1630 citiri
Perspectivele economice ale Romanei s-au imbunatatit

Perspectivele economice ale Romaniei pentru urmatoarele sase luni s-au imbunatatit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul german ZEW si Erste Bank in randul analistilor financiari, ale caror asteptari privind evolutia inflatiie si a bursei de la Bucuresti au evoluat insa in sens negativ, conform Mediafax.

Totodata, situatia economica actuala din Romania este vazuta mult mai bine de analisti decat in sondajul din ultimul trimestru al anului trecut, inregistrand cea mai buna imbunatatire din regiune, potrivit raportului Centrului European de Cercetare Economica ZEW.

Cea mai mare parte dintre respondenti anticipeaza aprecierea leului in urmatoarele sase luni, insa numarul lor a scazut usor, la fel ca si numarul analistilor care estimeaza ca moneda romaneasca urmeaza sa se deprecieze.

Astfel, cele mai multe opinii au migrat catre stagnare, indicatorul mediu sugerand o usoara apreciere a leului.

In ceea ce priveste inflatia, analistii anticipeaza accelerarea ratei de crestere a preturilor in Romania in urmatoarea perioada, iar numarul economistilor care estimau scaderea indicatorului a scazut semnificativ.

Asteptarile privind evolutia indicelui BET al bursei de la Bucuresti sunt inca pozitive, insa s-au deteriorat semnificativ fata de sondajul anterior.

La sondaj au participat 80 de analisti financiari din regiune, iar studiul s-a desfasurat in primele doua saptamani din luna februarie. 

Intrebarile s-au referit la asteptarile economice pentru urmatoarele sase luni in cazul Romaniei si a altor sase economii emergente din Europa Centrala si de Est, inlcusiv Croatia si Turcia, dar si la Austria si zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#perspective economice, #aprecierea leului, #inflatie , #stiri Erste Bank