OMV a vandut 9,6% din participatia detinuta in Mol

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 12:50
1122 citiri
OMV a vandut 9,6% din participatia detinuta in Mol

OMV, grupul petrolier austriac, a anuntat ca a vandut 9,6% din actiunile detinute in Mol, dupa ce a renuntat la o oferta de preluare a companiei ungare, relateaza Reuters. Grupul austriac a vandut 10 milioane de actiuni ale Mol catre banca germana Bayerische Hypo- und Vereinsbank, in cadrul unui contract de rascumparare.


Tranzactia reduce participatia OMV in grupul Mol la 11,7%, de la 21,3%. Statutul Mol limiteaza exercitarea drepturilor de vot la 10%. Deoarece Bayerische detine acum o astfel de participatie,OMV ar putea sa isi mareasca influenta in cadrul intalnirilor cu actionarii, cu sprijinul bancii si a altor actionari.


"Aceasta este important pentru abrobarea proiectelor care necesita votul a trei sferturi din actionari", a anuntat Jozsef Miro, analist al Erste Bank.


"Este foarte probabil ca Mol sa sustina ca grupurile OMV si Bayerische actioneaza concertat, ceea ce va duce la dezbateri legale", a adaugat acesta.


OMV a retras, in august, oferta de 23 miliarde dolari destinata preluarii companiei Mol, anuntand ca termenii impusi de Uniunea Europeana sunt prea drastici pentru o astfel de actiune.