Investitorii vor putea subscrie de miercuri capital participativ la Erste Bank

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 11:05
1338 citiri
Investitorii vor putea subscrie de miercuri capital participativ la Erste Bank

Erste Bank (EBS) ofera spre subscriere investitorilor privati certificate de participare la capital de 1,7 miliarde euro, in cadrul programului de capitalizare a bancii, la care a subscris si statul austriac, a anuntat marti grupul financiar.

Oferta vine in contextul in care Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro.

Republica Austria a subscris in 10 martie certificate de participare la capital de 1 miliard de euro.

Actionarii privati ai bancii vor putea subscrie un titlu de participare, cu valoarea nominala de 1.000 euro, la fiecare 118 actiuni detinute, oferta fiind programata pentru perioada 15 - 29 aprilie.

Masurile de capitalizare au fost anuntate initial in octombrie anul trecut si au fost aprobate de actionarii Erste la adunarea generala din 2 decembrie.

Potrivit legislatiei bancare din Austria, capitalul participativ intra in aceasi categorie cu cel detinut de actionari.

Detinerile actionarilor actuali nu vor fi diluate intrucat emiterea de certificate de participatie este conforma cu drepturile de subscriere.

Capitalul participativ nu este convertibil in actiuni ordinare. In cazul in care capitalul nu va fi rascumparat, dobanda va creste cu 0,5 puncte procentuale in al saselea si al saptelea an, cu 0,75 puncte procentuale in al optulea an si cu un punct procentual pentru fiecare an dupa aceea.

Cu toate acestea, dobanda nu poate fi mai mare decat rata dobanzii Euribor la 12 luni plus 10% p.a.

Erste Group a raportat pentru anul trecut un profit net dupa plata intereselor minoritare de 859,6 milioane euro, in scadere cu 27% fata de 2007, intrucat castigurile din vanzarea operatiunilor de asigurari au fost directionate catre amortizarea activelor si a fondului comercial la subsidiare.

Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse (Viena, Praga si Bucuresti), iar potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de luni la Bursa de Valori Bucuresti, de 61,50 lei/actiune, capitalizarea grupului se ridica la 19,49 miliarde lei (4,73 miliarde euro). 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#actiuni, #capitalizare, #dobanda, #investitori , #stiri Erste Bank