Grupul Erste va detalia rezultatele financiare

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 09:51
1710 citiri
Grupul Erste va detalia rezultatele financiare

Grupul financiar austriac Erste Bank schimba sistemul de raportare financiara incepand cu rezultatele din al treilea trimestru, mentinand raportarea pe subsidiare pe segmentul de retail si IMM, cu o contributie importanta la nivel de grup, si centralizand alte trei segmente, a anuntat Erste. "Noua structura de raportare a diviziilor respecta noua structura a Grupului, prin urmare este impartita in patru domenii: Retail si IMM, Investment Banking si Corporate Banking, Piete de Grup si Centru Corporativ", se mentioneaza in comunicat.


Totusi, fiecare subsidiara a grupului, inclusiv Banca Comerciala Romana din Romania, va raporta in mod detaliat pe segmente de activitate, ca pana in prezent, rezultatele financiare, modificarea raportarii find valabila doar pentru rezultatele intregului grup, potrivit reprezentantilor Erste.


De la inceputul lui august, Erste a trecut la o noua structura, de tip holding, separand activitatile din Austria intr-o subsidiara aparte - Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen. Noua structura a companiei a fost motivata de extinderea puternica a Erste Bank in Europa Centrala si de Est.


Schimbarea presupune raportarea doar la nivel de rezultate de grup pe segmentele Investment Banking si Corporate Banking, Piete de Grup si Centru Corporativ si cu detalii pe subsidiare pe segmentul Retail si firme mici si mijlocii.


Pe segmentul Retail si IMM, segmentul austriac este impartit in noua banca Erste Bank Oesterreich (inclusiv filialele locale) si bancile de economii, consolidate in cadrul sistemului de garantare incrucisata, in timp ce toate subsidiarele grupului din Europa Centrala si de Est continua sa fie raportate individual.


In privinta Diviziei de Investment Banking si Corporate Banking - ce include toti clientii corporativi mari din regiunea in care activeaza Erste cu o cifra de afaceri de peste 175 milioane euro -, aceasta are principalele afaceri in Austria, subsidiarele din strainatate controbuind in masura redusa la acest tip de activitate.


Totusi, dintre afacerile din afara Austriei a Erste, cele din Romania - unde grupul detine Banca Comerciala Romana (BCR) - aveau in prima jumatate a acestui an cea mai mare contributie la activitatea diviziei, de 5,9%, urmate de cele din Cehia (3,8%), Ungaria si Croatia (2,5%) si Slovacia (1,8%).


Segmentul Piete de Grup cuprinde linii de afaceri precum Trezoreria Grupului si Finantare pe Piete de Capital, iar Centrul Corporativ include in continuare servicii ale Grupului precum marketing, organizare si tehnologie informationala, dar si alte departamente care asigura sprijin in implementarea strategiei la nivel de grup.


Grupul precizeaza ca noua structura de raportare a fost armonizata cu noua arhitectura organizationala a Erste.


"Astfel, filialele ECE vor avea o contributie relativ mai redusa la rezultatele la nivel de Grup, deoarece o parte a rezultatelor lor locale sunt acum alocate celor doua divizii de operatiuni ale holdingului, GCIB si GM. In acelasi timp, noua structura va contribui la cresterea transparentei, dat fiind ca rezultatele filialelor locale vor reflecta integral activitatile lor de baza si vor permite, astfel, realizarea unei comparatii mai clare intre regiuni", se mai arata in comunicat.


Ca urmare a vanzarii afacerilor de asigurari ale grupului catre conationalii de la Vienna Insurance Group, Erste a facut schimbari si la nivelul structurii contului de profit si pierdere, inlocuind - in conformitate cu standardele de raportare financiara IFRS 5 - contul "Venituri din operatiunile de asigurari" cu "Profitul dupa impozitare din operatiuni discontinuate", ceea ce Aceasta va reduce putin raportul cost/venit.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...