Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fundatia ERSTE sponsorizeaza 'The Balkan Case Challenge'

Fundatia ERSTE sponsorizeaza 'The Balkan Case Challenge'

Fundatia ERSTE sponsorizeaza pentru a doua oara consecutiv The Balkan Case Challenge (numita in continuare "BCC"), o competitie lansata pentru cei mai buni studenti din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia, care studiaza dreptul, economia, stiintele politice, relatiile internationale, tehnologia informatiei sau alte discipline conexe.


Obiectivul competitiei, care se bazeaza pe studii de caz, este sa imbunatateasca legatura dintre cei mai buni studenti si economia din viata reala. Erste Bank prezinta cazul de business in calitate de sponsor si furnizeaza scenariul acestui caz.

"Fundatia ERSTE a decis sa sustina The Balkan Case Challenge incepand din 2006, deoarece consideram ca aceasta competitie apartine cadrului mai larg al programelor noastre europene. Acest program urmareste sa aprofundeze cooperarea dintre educatia academica si economie, aducand cunostintele si ideile celor mai buni studenti din Europa de Sud-Est in legatura cu cele ale colegilor lor din Austria. Mai mult, cunostintele si ideile expuse ar putea sa contribuie la atragerea atentiei investitorilor catre aceasta regiune", a declarat Boris Marte, Director General al Fundatiei ERSTE.

BCC 2007, eveniment organizat de World University Service, va avea loc la Viena si va fi alcatuit din doua parti, si anume "Competitia de Studiu de Caz (20 mai - 23 mai 2007)" si "Targul de Job-uri "Ziua Carierei pentru Europa de Sud-Est" (24 mai 2007).

Concurentii din Europa de Sud-Est si Austria sunt testati in patru discipline. Acestea sunt: competitia Cazurilor de Business: studiul de caz este o tema de business relevanta pentru dezvoltarea economica din Europa de Sud-Est; Simularea de Tribunal este o disputa fictiva intre doua state, in fata Curtii Internationale de Justitie; Competitia de Cazuri ICT participantii analizeaza procedurile de business si infrastructura companiei in discutie, furnizand o solutie integrata ICT - Tehnologia Informatiei si Comunicarii si Simularea Natiunilor Unite este o simulare autentica a Consiliului de Securitate ONU, in cadrul careia studentii rezolva situatii conflictuale in interesul "cooperarii internationale".

In toate categoriile Balkan Case Challenge, participantii lucreaza la cazurile respective - fictive sau din viata reala - in echipe internationale, alcatuite din cate trei sau patru studenti. Engleza este limba de lucru utilizata pe toata durata evenimentului. Provocarea lansata echipelor internationale de studenti este sa gaseasca solutii pentru un caz concret din domeniul respectiv. Solutiile echipelor sunt prezentate de catre studenti in fata unui juriu de experti academici si reprezentanti ai comunitatii de business si ai unor institutii nationale si internationale. Cazurile sunt furnizate de experti din domeniul respectiv sau de reprezentanti ai comunitatii de business care sunt sponsori de caz pentru Competitiile de Caz pe domeniile Business & ICT.

Candidatii la BCC trebuie sa fie studenti care isi vor finaliza studiile in decurs de un an, in domeniile mai sus-mentionate. Participantii se vor califica in urma unei proceduri de selectie bazata pe rezultatele lor academice, activitatile non-universitare si abilitatile de limba. Un numar de 140 de studenti dintr-un total de 2000 de candidati vor fi selectati pentru finala competitiei ce va avea loc la Viena.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor pentru finala de la Viena este 1 martie 2007, iar informatii complete despre acest eveniment se gasesc la www.bcchallenge.org

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1162 ori