Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea da in judecata Ministerul Economiei si Finantelor

Fondul Proprietatea da in judecata Ministerul Economiei si Finantelor
Fondul Proprietatea da in judecata Ministerul Economiei si Finantelor pentru a recupera un pachet de actiuni de la Nuclearelectrica si a ajunge la 20% din capital, dupa ce primise peste 8% in urma unei concilieri intre parti, a declarat directorul general adjunct al Fondului Proprietatea.


Fondul Proprietatea detine, in prezent, o participatie de 17,36% din Nuclearelectrica."Ministerul de Finante este intr-o pozitie ingrata, fiind si actionar la Fondul Proprietatea. Nu este un razboi, ambele parti au considerat ca este cea mai clara cale de solutionare", a declarat directorul general adjunct al Fondului Proprietatea, Daniela Lulalche.Decizia de da in judecata actionarul majoritar a fost luata de consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, care va fi asistat in proces de casa de avocatura Bostina si Asociatii.
Neintelegerile Fondului
cu MEF vin dupa doua majorari de capital realizate in ultimii trei ani la Nuclearelectrica, care au redus participatia Fondului in cadrul companiei de la 20% la sub 10%. Intre timp, Fondul Proprietarea si-a majorat detinerea in urma unei concilieri, dar vrea restul de actiuni pana la detinerea initiala, de 20%.Fondul are neintelegeri cu MEF si in privinta unor bani pe care ii pretinde din privatizarea Bancii Comercial e Romane.Fondul a incasat pana in prezent 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa vrea sa primeasca, in total, 4% din valoarea totala BCR, evaluata la 6 miliarde euro la pretul platit de Erste Bank. Restul de bani solicitati de Fond in acest caz reprezinta circa 160 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1243 ori