Erste pregateste pentru Romania 20 de fonduri mutuale internationale

Vineri, 07 Septembrie 2007, ora 15:11
1200 citiri

Proprietarul BCR, grupul financiar austriac Erste Bank, va lansa 20 de fonduri mutuale pe piata din Romania, prin subsidiara sa Erste Sparinvest, iar BCR Asset Management isi va completa portofoliul cu inca sapte fonduri mutuale, informeaza vineri Business Standard.

Erste doreste sa ajunga pe piata din Romania la un numar de 30 de fonduri, 20 prin Erste Sparinvest si 10 dintre acestea administrate de BCR Asset Management, ceea ce ar duce grupul austriac in topul pietei fondurilor mutuale din Romania.

"Erste Sparinvest va acoperi toate nevoile de investitii ale clientilor sai din Romania, combinand experienta locala, pe cea internationala a Grupului Erste, privind administrarea de fonduri, si cooperand cu BCR" a declarat pentru Business Standard, Guenther Mandl, senior manager pentru Europa Centrala si de Est.

Din cele cinci grupuri bancare, care controleaza in acest moment peste 60% din activele de peste 250 milioane euro ale fondurilor din Romania, BCR Asset Management se afla pe locul cinci cu active de peste 30 milioane euro. BCR Asset Management administreaza trei fonduri mutuale: BCR Clasic (de obligatiuni), BCR Dinamic (plasamente diversificate) si BCR expert (de actiuni). La cele trei fonduri mutuale, BCR Asset Management va adauga inca 7 fonduri cu grade diferite de risc.

Prin lansarea celor 20 de fonduri mutuale, Erste Spainvest ataca principalele grupuri competitoare din Romania, dupa ce Raiffeisen Capital Management (RCM) si-a lansat marti 11 fonduri mutuale cu acoperire internationala. Societe Generale Asset Management a lansat in primavara, in Romania, distributia unit-urilor SGAM Fund, inregistrat in Luxemburg, un fond multicompartimentat in 11 subfonduri de investitii, dintre care opt sunt de actiuni.

In prezent, reprezentantii Erste Sparinvest lucreaza la strategia de intrare pe piata din Romania, nefiind inca depuse spre autorizare prospectele noilor fonduri la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Potrivit spuselor lui Guenther Mandl, Grupul Erste Bank administreaza active de 38,3 miliarde euro, din care sapte miliarde in Austria, iar restul in Croatia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Romania.

Cele 34 de fonduri mutuale deschise administrate in Romania au active nete de peste 800 milioane lei (250 milioane euro), la finalul lunii iulie.

Potrivit statisticilor asociatiei europene a administratorilor de fonduri (EFAMA), in Europa sunt peste 33.700 de fonduri cu plasamente de peste 6.200 miliarde de euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.