Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste face o "oferta de nerefuzat" actionarilor minoritari ai BCR

Erste face o "oferta de nerefuzat" actionarilor minoritari ai BCR


Erste Group Bank, actionarul majoritar al BCR, a lansat o noua oferta actionarilor minoritari ai BCR, exceptand SIF Oltenia, insa de aceasta data operatiunea este pe perioada nedeterminata, iar pretul propus a fost redus, la 0,75 lei/actiune, fata de 0,92 lei/titlu in precedenta operatiune.

Oferta vizeaza toate actiunile BCR detinute in prezent de actionarii minoritari, cu exceptia titlurilor din portofoliile SIF Oltenia (aproape 6,3% din actiuni), precum si cele doua actiuni pe care le mai au SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia. Ultimele doua SIF-uri mai au cate o actiune BCR, potrivit datelor de pe site-ul BCR.

Erste Group detine 93,57% din actiunile BCR, iar actionarii minoritari ai BCR, exceptand SIF Oltenia, mai detin doar 0,1319% din actiuni.

Pachetul respectiv de actiuni este evaluat la aproape de 16 milioane lei (3,7 milioane euro), la pretul propus de Erste.

"Spre deosebire de ofertele anterioare de cumparare lansate de catre Erste Group, noua oferta este pe termen nelimitat, oferind un pret initial pe actiunea detinuta de actionarii minoritari de 0,75 lei. Pretul initial este valabil pentru perioada 8 martie 2013 - 30 iunie 2013, urmand a fi ajustat trimestrial", se arata intr-un comunicat al bancii austriece.

Cea mai recenta oferta pentru actionarii minoritari, anterior celei incepute vineri, s-a derulat in perioada septembrie - octombrie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3180 ori