Erste Bank vrea sa-si majoreze capitalul cu 124,7 milioane euro

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 11:34
1183 citiri
Erste Bank vrea sa-si majoreze capitalul cu 124,7 milioane euro

Conducerea Erste Bank (EBS) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 124,7 milioane euro, pentru a acorda drepturi de conversie sau de subscriere detinatorilor de obligatiuni convertibile, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Daca actionarii vor aproba propunerea Erste, in adunarea din 12 mai, ar putea fi emise 62,35 milioane actiuni ordinare la purtator.

In plus, banca intentioneaza sa cumpere actiuni proprii de pe piata de capital, in scopul tranzactionarii acestora, cu conditia ca valoarea totala a titlurilor cumparate zilnic sa nu depaseasca 5% din capitalul social.

"Contravaloarea nu trebuie sa fie mai mica de jumatate din pretul de inchidere la Bursa de Valori Viena, din ultima zi de tranzactionare inaintea achizitiei si nu trebuie sa depaseasca de doua ori pretul de inchidere din ultima zi de tranzactionare inaintea achizitiei", se arata in comunicatul remis BVB.

De asemenea, banca intentioneaza sa acorde un dividend de 0,65 euro, pentru cele 317 milioane actiuni fara valoare nominala.

Astfel, in acest sens ar putea fi distribuite 206,05 milioane euro. Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro, Austria urmand sa subscrie pana la 1,89 miliarde euro sub forma de capital participativ.

Masurile de capitalizare au fost anuntate initial in octombrie anul trecut si au fost aprobate de actionarii Erste la adunarea generala din 2 decembrie.

Erste Group a raportat pentru anul trecut un profit net dupa plata intereselor minoritare de 859,6 milioane euro, in scadere cu 27% fata de 2007, intrucat castigurile din vanzarea operatiunilor de asigurari au fost directionate catre amortizarea activelor si a fondului comercial la subsidiare.

Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse (Viena, Praga si Bucuresti) si, potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de vineri de la Bursa din Burcuresti, de 66,10 lei/actiune, banca are o capitalizare de 20,95 miliarde lei. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#acord, #actiuni, #capital, #capitalizare , #stiri Erste Bank